Bergenfest - en trygg opplevelse

På Bergenfest samles mange mennesker på et begrenset område inne på Bergenhus Festning. I lys av de siste hendelsene i Europa har vi merket at en del publikummere gjerne vil vite at de er trygge når de deltar på et stort arrangement. Det mener vi absolutt at man er på Bergenfest. 

Festivalen bruker mye tid og ressurser på at publikum skal ha en flott og trygg festivalopplevelse under arrangementet. Alt dette er kanskje ikke synlig for publikum, derfor har vi laget en liten sak på hvordan vi jobber, og hva vi tenker dere som publikummere kan være oppmerksom på og dra nytte av å vite slik at dere kan få en bedre opplevelse.

Vi har tett dialog med politiet omkring trusselbildet I Norge og tar det med i vurderingen når vi planlegger alle våre arrangementer. Det er vår målsetting å sørge for at publikum har gode opplevelser og opplever at arrangementene håndteres på en sikker og trygg måte fra vår side.

Pakk lett
Merk at grunnet det høyere fokuset på sikkerhet vil alle bli sjekket grundig på vei inn på området. Det vil derfor ta mer tid å komme inn på konsertene denne sommeren. Vær derfor ute i god tid før konsertstart, og forvent litt mer køer enn normalt. Ikke ta med deg sekk eller veske om du ikke absolutt må.

Førstehjelpsberedskap
Plassert bak scenene, mellom Plenen og Bastionen ligger førstehjelpsteltet vårt. Der er det leger, sykepleiere og personell med utvidet førstehjelpskunnskap på plass til enhver tid så lenge det er mennesker på området.

Kroppsvisitering
Alle som skal inn på området blir kroppsvisitert før de blir sluppet inn. På nettsidene våre www.bergenfest.no finner du en liste over gjenstander vi ikke tillater inn på området.

Publikumflyt
Vi overvåker til enhver tid hvordan menneskemengden beveger seg. Det sitter et dedikert team og følger med på kameraer som er plassert foran hovedscenen og i barområdet.

Verter og vakter
Det finnes verter og vakter på hele området. Vertene har på seg røde vester som også er nummererte. Lederne for vertene har alle på seg blå vester med ”Leder” skrevet på ryggen. Lederne har også radio til å tilkalle ytterlig bistand om det trengs.

Vaktene er alle vektere innleid fra PSS Securitas og har på seg uniformer med deres logoer.  Alle vaktene våre er trent til å håndtere forskjellige situasjoner, og ved hjelp av radioer kan de også tilkalle ytterlig bistand.

Sikkerhet ved scenene (Plenen & Bastionen)
Alle scenene har egne scenevakter som er der for din trygghet. Lederne for scenevaktene har gjennomgått egne kurs på håndtering av publikum og hvordan man skal hente ut publikum foran barrikadene på en trygg måte. I tillegg finnes det publikumsverter både ved miksetårnet og ved handicaprampen. Ta kontakt med disse om dere trenger assistanse til noe under arrangementet.  

Hvordan bevege seg på området når det er mye mennesker?
Alle arenaer har sine særegne karakteristikker. Både på Plenen og på Bastionen kommer man inn på konsertområdet fra siden. Publikum stiller seg ofte rett innenfor inngangene til scenene, slik at de har kort vei til barere og toaletter. Dette medfører ofte at det ser fullt ut, når det ikke er det. Gjør deg gjerne kjent med området i forkant. Se på kart over festivalen og lokaliser nødutganger, toaletter, barer, matområder og scener.

Både Håkonshallen og Magic Mirrors er mindre scener med en kapasitet på henholdsvis 400 og 600. Det er derfor lurt å være tidlig ute og stille seg i kø om det er en artist man virkelig vil se.
Når disse scenene har nådd kapasitet, praktiseres vi ”én ut – én inn”.

På Bastionen er det en ekstra inngang bak på arenaen. Sjekk gjerne denne inngangen om det ser fullt ut. (Merk at Bastionen stenges når den har nådd kapasiteten sin på 2500 mennesker.)På Plenen stopper folk ofte opp med en gang de har god sikt til scenen. Det medfører at det virker fullt der, men om man beveger seg videre inn på området, så er det alltid god plass på siden lengst fra barene. Det er også et godt tips å trekke litt fremover på området.

Det er det ofte bedre plass enn helt bakerst. 

Hvis du synes det begynner å bli for trangt og ukomfortabelt, snu deg og beveg deg ut til siden eller deg diagonalt bakover. Det er den hurtigste veien ut.

Pass på hørselen din!
Ta vare på ørene dine. Det er det eneste paret du har, og du skal bruke de resten av livet. Vi deler ut gratis ørepropper på området. Dette blir delt ut av våre dyktige frivillige på området, samt at du finner de på alle serveringspunkter på festivalen. Det er i tillegg mulig å kjøpe noen litt dyrere propper av selgere som går rundt på festivalen.

Mat og drikke
Bergenfest er lange dager med mye musikk og mye informasjon for kropp og sjel.  Lytt til kroppen din! Det er mye god mat og drikke tilgjengelig på området. Spis godt og drikk rikelig med vann gjennom hele dagen.

Ikke minst: kos dere masse!

ANDRE NYHETER

Programendringer

Det blir et par endringer i dagens program. Konserten med George Ezra utgår dessverre grunnet regn direkte inn på scenen, hvilket medfører at artistens tekniske utstyr ikke vil​ fungere på en sikker måte. Av samme årsak flyttes Father John Misty fra Plenen til Bastionen og Colter Walls konsert flyttes 15 minutter frem. 

LES MER

Torsdag 14. juni på Bergenfest

Vi gleder oss til nok en fin dag på Bergenfest! Den eneste konsekvensen dagens værforhold får for programmet i dag er at det ikke blir konserter på Hjertebank-scenen. Dette grunnet at denne scenen er ekstra utsatt for vær og vind. Artistene som skulle spille her kan oppleves på scener innendørs.

LES MER