Bergenfest lydsetter Håkonshallen

Bergenfest har i samarbeid med Bymuseet fornøyelsen av å invitere til fem eksklusive konserter i Håkonshallen under festivalen i juni.


Kongene holdt til i steinhallen, heter det i sagaene. Mellom de tykke steinveggene i Håkonshallen kan du enda fornemme gjenklangen av middelalderhoffets høytidelige seremonier og lystige etegilder. Dette suset vil under Bergenfest bli komplimentert med toner som festivalen i samarbeid med Bymuseet mener at spesielt er egnet for fremførelse i det historiske rommet – som byr på et helt unikt akustisk og kulturelt ekko.

«Dette er virkelig noe vi har hatt lyst til å realisere lenge.  Bergen Live og Bymuseet samarbeidet i fjor om en konsert med Wardruna i forbindelse med Festningsdagene 2016. I år vil vi bl.a samarbeide om en konsertrekke under Bergenfest 2017. Alle artistene vi har spurt om å opptre i Håkonshallen har begjærlig grepet muligheten. For Bergenfest blir dette samarbeidet et viktig steg i videreutviklingen av festivalen, og vil gi publikum mulighet til å oppleve flere av Bergenhus Festning sine enestående settinger», uttaler Frank Nes, festivalleder i Bergenfest.

Det settes totalt opp fem eksklusive konserter i Håkonshallen under Bergenfest. De utvalgte artistene som vi gleder oss til å presentere i den majestetiske hallen er Tall Heights (onsdag), 9 Grader Nord (torsdag), Gordi (torsdag), Kadhja Bonet (fredag) og Miranda Lee Richards (lørdag).

«For Bymuseet er samarbeidet et viktig ledd i museets arbeid med publikumsutvikling. Det å innlemme Håkonshallen i Bergenfest gir nye muligheter til et eksisterende og potensielle publikum. Her har vi utnyttet muligheten til to store aktører som holder til på samme området og funnet felles interesser», uttaler Astrid M. Strømsnes, markedssjef i Bymuseet i Bergen. «En forutsetning for Bymuseet er at konsertserien er tilpasset Håkonshallens i forhold til artistvalg og rigging. Konsertene må arrangeres slik at bygningen framstår som den middelalder hallen den faktisk er» sier Inspektør for Håkonshallen Anne Brit Vihovde.

Alle med festivalpass eller dagspass til den aktuelle dagen på Bergenfest, har mulighet til å få med seg konsertene i Håkonshallen. Dog gjør vi oppmerksom på at det kun er plass til 400 mennesker i det spektakulære rommet – førstemann til møllen-prinsippet gjelder.

Vi gjør også spesielt oppmerksom på at det ikke er tillatt å medbringe mat eller alkoholholdig drikke inn i Håkonshallen under Bergenfest.

Les mer om Håkonshallen her

ANDRE NYHETER

Earlybird-salget på 2018-pass er i gang!

Vi ser tilbake på fire uforglemmelige dager med store musikkopplevelser, verdens beste selskap og den helt spesielle atmosfæren som kun kan oppleves i Bergen på Bergenhus Festning disse fire dagene i året. Vi gleder oss allerede til 13. – 16. juni neste sommer. Festivalpass til Bergenfest 2018 er i salg til earlybird-pris nå!

LES MER

Art Alive - kjøp et kunstverk på Bergenfest!

Hver dag under Bergenfest har store gatekunstprofiler malt kunst live på festivalområdet. Bildene har blitt lagt for salg og en god porsjon av inntektene har gått til Bergenfeststipendet. De første bildene er allerede solgt. Sikre deg noe fint til veggen og bidra samtidig til å støtte unge musikere fra nærområdet!

LES MER