Bergenfest lydsetter Håkonshallen

Bergenfest har i samarbeid med Bymuseet fornøyelsen av å invitere til fem eksklusive konserter i Håkonshallen under festivalen i juni.


Kongene holdt til i steinhallen, heter det i sagaene. Mellom de tykke steinveggene i Håkonshallen kan du enda fornemme gjenklangen av middelalderhoffets høytidelige seremonier og lystige etegilder. Dette suset vil under Bergenfest bli komplimentert med toner som festivalen i samarbeid med Bymuseet mener at spesielt er egnet for fremførelse i det historiske rommet – som byr på et helt unikt akustisk og kulturelt ekko.

«Dette er virkelig noe vi har hatt lyst til å realisere lenge.  Bergen Live og Bymuseet samarbeidet i fjor om en konsert med Wardruna i forbindelse med Festningsdagene 2016. I år vil vi bl.a samarbeide om en konsertrekke under Bergenfest 2017. Alle artistene vi har spurt om å opptre i Håkonshallen har begjærlig grepet muligheten. For Bergenfest blir dette samarbeidet et viktig steg i videreutviklingen av festivalen, og vil gi publikum mulighet til å oppleve flere av Bergenhus Festning sine enestående settinger», uttaler Frank Nes, festivalleder i Bergenfest.

Det settes totalt opp fem eksklusive konserter i Håkonshallen under Bergenfest. De utvalgte artistene som vi gleder oss til å presentere i den majestetiske hallen er Tall Heights (onsdag), 9 Grader Nord (torsdag), Gordi (torsdag), Kadhja Bonet (fredag) og Miranda Lee Richards (lørdag).

«For Bymuseet er samarbeidet et viktig ledd i museets arbeid med publikumsutvikling. Det å innlemme Håkonshallen i Bergenfest gir nye muligheter til et eksisterende og potensielle publikum. Her har vi utnyttet muligheten til to store aktører som holder til på samme området og funnet felles interesser», uttaler Astrid M. Strømsnes, markedssjef i Bymuseet i Bergen. «En forutsetning for Bymuseet er at konsertserien er tilpasset Håkonshallens i forhold til artistvalg og rigging. Konsertene må arrangeres slik at bygningen framstår som den middelalder hallen den faktisk er» sier Inspektør for Håkonshallen Anne Brit Vihovde.

Alle med festivalpass eller dagspass til den aktuelle dagen på Bergenfest, har mulighet til å få med seg konsertene i Håkonshallen. Dog gjør vi oppmerksom på at det kun er plass til 400 mennesker i det spektakulære rommet – førstemann til møllen-prinsippet gjelder.

Vi gjør også spesielt oppmerksom på at det ikke er tillatt å medbringe mat eller alkoholholdig drikke inn i Håkonshallen under Bergenfest.

Les mer om Håkonshallen her

ANDRE NYHETER

Father John Misty med nytt album

For en måned siden sto han på scenen hos Skavlan og fremførte albumets første slipp, Mr. Tillman. Denne uken slapp han “Disappointing Diamonds Are The Rarest of Them All” og “Just Dumb Enough to Try”. 

LES MER

Seks nye artister til Bergenfest

Det er ikke fullt før begeret renner over, så hvorfor ikke få med seks nye artister på programmet? Den siste festivaldagen i år vil du neppe gå glipp av. Lørdagen har fått enda flere artister på programmet. Den siste festivaldagen er også den lengste hvor du skal kose deg og få gode musikkopplevelser fra start til slutt.

LES MER

Programmet er komplett!

Programmet er komplett! Den forfriskende og varierte artistrekken Anna of The North, Krakow, Electric Eye, The Last Internationale, The Struts, Kiriyama Family, Cordovas, Tom Russell, Lloyd Llewellyn, Mikaela Davis og Hollow Hearts utgjør årets siste slipp.  

LES MER