Flere tusen påmeldt til Bergenfest Ung - fortsatt plass til flere!

Vi ønsker at musikkelskere i alle aldre skal få tilgang på god livemusikk. Derfor inviterer vi nok en gang til Bergenfest Ung – en minifestival for de yngste.

Minifestivalen Bergenfest Ung skal tradisjonens tro arrangeres dagen før Bergenfest, mandag 11. juni, på Plenen – festivalens hovesdscene. Årets artister er Silja Sol, Kjartan Lauritzen, Machomayne og Myra. Dette er en dag spekket av musikk og moro for de yngste. Sjekk ut hvor gøy det var i fjor:


Vi tilstreber å tilby et brennaktuelt program, både for barnehagene og skolene. For skolene har vi gleden av å by på hele tre konserter i år, med hiphopfenomenene Kjartan LauritzenMyra og Machomayne. De tre artistene har det til felles at de er yngre enn 23 år, driver med hiphop i Bergen og er blant Norges mest populære og applauderte artister akkurat nå. Med nettopp dette programmet ønsker vi å vise at popmusikken er i endring og at man kan lykkes som en ung spiller på eget initiativ og med et lite maskineri. Vi håper at denne hiphopfestivalen for 7. – 10. klasse kan inspirere og glede elevene.

Bli kjent med MachoMayne, programmets yngste innslag:


Meld på din skolegruppe her!

Årets konsert for barnehagene er selveste Silja Sol. Etter suksessen med hennes Spellemann-nominerte debutplate, På Hjertet, har Silja Sol vunnet mange hjerter med kritikerroste opptredener på bl.a. Urørtfinalen, by:Larm, Øyafestivalen og Slottsfjell. Nå er hun aktuell med sitt tredje og desidert beste album Ni Liv bestående av singlene Dyrene, Ni Liv og Semmenemme. Låtene passer for både store og små:


Meld på din barnehage her!

I år som i fjor samarbeider vi med våre venner i Bymuseet. Dette gir muligheter til omvisninger i Rozenkranztårnet og på Bryggens Museum denne dagen. Fortellerstund i Håkonshallen vil også være et av dagens festligheter.

Bergenfest Ung er støttet med midler fra Den kulturelle skolesekken, Sparebanken Vest og Bergen Kommune. Lerøy Seafood Group og Olden bidrar med mat og drikke.

Velkommen på Bergenfest Ung!

ANDRE NYHETER

Programendringer

Det blir et par endringer i dagens program. Konserten med George Ezra utgår dessverre grunnet regn direkte inn på scenen, hvilket medfører at artistens tekniske utstyr ikke vil​ fungere på en sikker måte. Av samme årsak flyttes Father John Misty fra Plenen til Bastionen og Colter Walls konsert flyttes 15 minutter frem. 

LES MER

Torsdag 14. juni på Bergenfest

Vi gleder oss til nok en fin dag på Bergenfest! Den eneste konsekvensen dagens værforhold får for programmet i dag er at det ikke blir konserter på Hjertebank-scenen. Dette grunnet at denne scenen er ekstra utsatt for vær og vind. Artistene som skulle spille her kan oppleves på scener innendørs.

LES MER