Bergenfeststipendet 2018

I samarbeid med Dolk, DNB, Ramsvik & RAMM frisører, deler Bergenfest ut stipender til seks lokale artister til en verdi av en kvart million. Les om årets tildelinger her! 

Bergenfeststipendet ble etablert i fjor med det formål å hjelpe nyetablerte artister fra vårt nærområde videre et steg på sin karrierevei. I fjor delte vi ut to stipendet til hhv. Boy Pablo og 9 Grader Nord, som begge har fått til formidable ting siden den gang.

I 2018 har vi bygget stipendet større og sterkere sammen med noen av våre samarbeidspartnere: Kunstneren DOLK har bidratt med et formidabelt beløp via salg av kunstverk på Bergenfest i fjor. DNB og Ramsvik har donert penger som de samlet inn via sine stands på festivalen. Totalt deler vi ut stipender til en verdi av 250.000 kr i 2018. 

I år deler vi ut seks stipender. Fem av dem er etableringsstipender a kr. 25.000 kr. Det siste er et videreutviklingsstipend 100.000 kr. stort. 

Halie, Myra, MachoMayne, Shikoswe og Mato Polo er tildelt etableringsstipender. Great News er tildelt årets videreutviklingsstipend. Bli bedre kjent med dem her:!

GREAT NEWS

Videreutviklingsstipend á kr 100.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

– Det er bred enighet på Bergenfestkontoret om at Great News er verdens beste band akkurat nå, og de har et vindu nå hvor de kan få til noe. De har et apparat på plass med gode folk som jobber for dem. Det skal bli spennende å se hvor de ender opp, kommenterer festivalsjef Frank Nes om tildelingen.

Selv kommenterer bandet at tildelingen på kr. 100.000 skal gå til satsing i utlandet: – Det er unngåelig at vi snart må ut på tur i den store vide verden, og da kommer støtten veldig godt med.

HALIE

Etableringsstipend á kr 25.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

En av årets største pop-snakkiser er 17 år gamle Halie. Med hjelp av teamet som har hjulpet frem Sigrid og Aurora, er Halie på god vei til å bli en av den skandinaviske popscenens store snakkiser. Forrigge helg ble hun tidenes ferskeste artist på Skavlan-scenen. Denne helgen fulgte hun opp med å være gjest på lørdagsrevyen samt ved å spille for fullsatt Sentrum Scene og Gamla på by:Larm. Dette går kun én vei: opp, opp, opp! Les også P3s reportasje om Halie fra by:Larm her! 

Halie er allerede annonsert til Bergenfest-programmet. Du opplever henne lørdag 16. juni.

MACHOMAYNE

Etableringsstipend á kr 25.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Fra Bergen Sør kommer det 13 år gamle talentet MachoMayne. Han er en del av NMG/G-familien og har i sin korte karriere varmet opp for artister som Kjartan Lauritzen, Dårlig Vane og Kamelen på USF Verftet. Hans nye singel Født Med Ski ligger nå på topp 10 på Norway Vira 50-listen til Spotify. Singelen FIdget Spinner er også en moderne klassiker!

Vi har stor tro på at MachoMayne kan ta noen store steg som rapper og liveartist i tiden fremover. At han har en teft for musikk og en vilje til å gi jernet på scenen og i studio er det ingen tvil om.

SHIKOSWE

Etableringsstipend á kr 25.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Shikoswe er soloprosjektet til Ås-jenten Nora Shikoswe Hougsnes som startet i København i 2013. Med sin helt unike stemme og store, men enkle arrangementer, mener vi at Shikoswe lager noe av det vakreste og mest spennende som er å høre på den norske pop-scenen om dagen. Siden 2016 har Shikoswe laget musikk i Bergen - nye toner kommer snart! De kan du oppleve på Bergenfest. 

MYRA

Etableringsstipend á kr 25.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Med sin hviskende, uanstrengte rapping og lekende lyriske stil har Myra etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen.  Stemmen hennes har en iboende kulhet, som veksler mellom å sjarmere og sette deg på plass. I skrivende stund er hun A-listet på P3 med låten Føler Meg Selv, og vi er helt sikre på at hun følger opp med store ting. Fredag 15. juni opplever du Myra på Bergenfest.

 

MATO POLO

Etableringsstipend á kr 25.000
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Mato Polo har gjennom flere år vært en del av mjusikkollektivet Vibbefanger og gruppen Hester V75. Nå har han også godt solo, og hans to første utgitte singler og liveopptredener det siste halvet årets sier oss at dette er svært bra og lovende. Stipendet vil han bruke på utstyr som gjør det enklere for ham å spille inn ny musikk. 

Hvorfor stipend?

Bergenfest er tett på talentene i byen. I fjor presenterte vi hele 18 lokale artister på Bergenfest. Gjennom stipendet ønsker vi å løfte frem den gode musikken med både eksponering og økonomisk hjelp. Sistnevnte får vi til gjennom vårt gode samarbeid med lokale bedrifter og aktører som også brenner for god musikk og unge talenter.

Som en del av stipendpakken får artistene også tilbud om spillejobb på Bergenfest og arrangement i regi av Bergen Live (offentlig konsert eller privat event).

– Bergenfest-stipendet er noe vi har lyst til å videreutvikle. Det er et konsept våre samarbeidspartnere er veldig positiv til. Og vi håper at vi kan få Dolk med på laget også i til neste år, sier festivalsjef Frank Nes til Bergens Tidende.

ANDRE NYHETER

Programendringer

Det blir et par endringer i dagens program. Konserten med George Ezra utgår dessverre grunnet regn direkte inn på scenen, hvilket medfører at artistens tekniske utstyr ikke vil​ fungere på en sikker måte. Av samme årsak flyttes Father John Misty fra Plenen til Bastionen og Colter Walls konsert flyttes 15 minutter frem. 

LES MER

Torsdag 14. juni på Bergenfest

Vi gleder oss til nok en fin dag på Bergenfest! Den eneste konsekvensen dagens værforhold får for programmet i dag er at det ikke blir konserter på Hjertebank-scenen. Dette grunnet at denne scenen er ekstra utsatt for vær og vind. Artistene som skulle spille her kan oppleves på scener innendørs.

LES MER