Festivalprogrammet er komplett

Det kribler i festivalmagen når vi i dag slipper de siste seks navnene til årets Bergenfest-program: de brennaktuelle artistene Halsey, Emeli Sandé, Anne-Marie, Izzy Bizu, Tiggs Da Author og Oh Wonder er kirsebærene som topper årets Bergenfest-fruktkurv.

Bergenfest gjør oppmerksom på at det nå kun er 400 (!) firedagerspass igjen til festivalen på Bergenhus Festning. Det ligger også an til at både fredagen og lørdagen selger ut om ikke lenge. Lørdagen på Bergenfest har vært utsolgt de siste tre årene.

KJØP BILLETT HER

Halsey sang i fjor på The Chainsmokers sin nummer en-hit, Closer. I juni kommer oppfølgerplaten, Hopeless Fountain Kingdom - cirka på samme tid som hun står på scenen under Bergenfest. Kunne timingen vært bedre?

Debutalbumet til Emeli Sandé kapret førsteplassen i til sammen ti uker og ble det bestselgende albumet i Storbritannia det samme året med over en million solgte plater. Emeli Sandé er en av vår tids fineste sangere og låtskrivere. Liker du Nina Simone, Amy Winehouse eller Joni Mitchell, så er du hjemme.

Ryktene vil ha det til at Anne-Marie er verdensmester i karate – akkurat det kan vi ikke bekrefte, men hun har utvilsomt svart belte i dansemusikk. Medregnet den bestselgende hitten Rockabye med Clean Bandit og Sean Paul, har ungdommen hatt hele fem låter på bestselgerlistene i Storbritannia siden debuten.

London-gutten Tiggs Da Author er opprinnelig fra Tanzania, har en fascinasjon for obskure 60-tallsdokumentarer, øst-afrikansk jazz, Dizzie Rascal og klassisk Motown. Slikt blir det bra musikk av.

Når Izzy Bizu smeller til med sin freidige fusjon av soul, funk, jazz og pop, er det barndomsheltene James Brown og Ella Fitzgerahun takker for stafettpinnen, samt idolene Amy Winehouse og Adele. Hun sier at hun elsker squat-fester og varehus-raves, men den lekre og lekne popmusikken hennes passer minst like godt på et frodig festningsområde, synes vi. 

Alt-pop-duoen Oh Wonder er noe av det fineste musikkbyen London har å by på om dagen. Utsolgte hus i både New York, Los Angeles, Paris og London var et utvetydig signal om at de gryende indiepop-stjernene har trykket på de riktige knappene. 

ANDRE NYHETER

Astrid S til Bergenfest!

På lørdag åpnet hun showet på P3 Gull samtidig som hun spilte for et utsolgt og ellevilt begeistret USF Verftet. Norges popprinsesse Astrid S er klar for en ny runde med Bergenfest!

LES MER

Tre nye navn til Bergenfest!

Tre svært så aktuelle artister i det dansevennlige segmentet er klar for 2018-utgaven av Bergenfest. Bli kjent med soulkometen Fieh, funk-disco-bandet Parcels og New Orleans-sensasjonen Tank And The Bangas! 

LES MER