Franske poplegender til festningen

Hva er det med Frankrike som gir så utsøkte vekstvilkår for god popmusikk? Poplegendene Phoenix kommer til Bergen for første gang siden 2005 – dønn i storform og mer aktuelle enn noen gang før.

For tiden er de aktuelle med albumet Ti Amo, som har begeistret både fans og anmeldere. Ti Amo inneholder bl.a. denne perlen: 

 

Der Justice og Daft Punk er housescenens pionerer, er Phoenix blant synth- og gitarpopens mest trofaste og forfriskende innslag. Siden deres indiedebut med United ved årtusenskiftet via det kommersielle gjennombruddet Alphabetical – har Versailles-bandet Phoenix vist muskler og skapt sin egen umiskjennelige signatur. På deres årsferske album Ti Amo beskrives Phoenix av Pitchfork som “as decadent and beguiling as ever. Their sixth album is a romantic, glossy, soft-pop ode to sweet escapes and dance floors(…)”. Bergenfest, som gjerne tar på seg rollen som både sweet escape og dansegulv, er henrykt over å få besøk av franskmennene for første gang siden 2005.

Fredag 15. juni er datoen. Denne dagen spiller også bl.a. Cezinando, Kjartan Lauritzen og J Hus. 

Et lite PS: Hva uoffesielle Phoenix-fanvideor angår, er det liten tvil om at denne fra 2009 er en vinner. Bestående av bilder fra bl.a. The Breakfast Club (1985), evner den på mesterlig vis å gripe følelsen av frihet, forventning, dans og kjærlighet i Phoenix’ musikk:

ANDRE NYHETER

Programendringer

Det blir et par endringer i dagens program. Konserten med George Ezra utgår dessverre grunnet regn direkte inn på scenen, hvilket medfører at artistens tekniske utstyr ikke vil​ fungere på en sikker måte. Av samme årsak flyttes Father John Misty fra Plenen til Bastionen og Colter Walls konsert flyttes 15 minutter frem. 

LES MER

Torsdag 14. juni på Bergenfest

Vi gleder oss til nok en fin dag på Bergenfest! Den eneste konsekvensen dagens værforhold får for programmet i dag er at det ikke blir konserter på Hjertebank-scenen. Dette grunnet at denne scenen er ekstra utsatt for vær og vind. Artistene som skulle spille her kan oppleves på scener innendørs.

LES MER