Bergenfeststipendet 2019

Vi gleder oss over å tildele Bergenfeststipend til hele seks talentfulle artister i 2019! Sammen med våre samarbeideispartnere Dolk, Sparebanken Vest, Ramsvik og Ramm frisører og EGD har vi i år tildelt stipender for en samlet verdi på 250.000 kr, med formålet å styrke byens musikkscene. 

Bergenfest er tett på talentene i byen og gjennom stipendet ønsker vi å løfte frem den gode musikken og bidra til at det blir enda mer av den. Med Bergenfeststipendet er formålet å støtte lokale artister i etableringsfasen med økonomisk tilskudd og eksponering for på den måten å bidra til deres karriereløp videre. Vi håper Bergenfeststipendet hjelper stipendmottakerne videre på veien i sin musikkarriere!

Romskip – Etableringsstipend a kr. 25.000

Romskip er et gateband fra Bergen med mål om å ta over melkeveien og gi den tilbake til universet. I år dropper de to beinharde EP-er. Bli med på slippfest på Statsraaden Bar & Reseption fredag 7. juni – les mer her.


Angelo Reira – Etableringsstipend a kr 25.000

En av byens heiteste unge gateflammer slapp endelig debuten God Mornings Norge i fjor. 730.no kalte Reira for «Bergens råeste rapper akkurat nå», mens Bergens Tidende mente at «Angelo Reira gjør det meste bedre enn de fleste».

 

Jarle Skavhellen – Etableringsstipend a kr 25.000

I fjor fylte han Hjertebank-scenen med ren magi – i år er han tilbake på Bergenfest og skal denne gangen fylle den majestetiske Håkonshallen. Skavhellen satser på indiefolk og Americana, med låter som karakteriseres av melodiøs gitar, myk vokal og ærlige tekster.

 

Iris – Etableringsstipend a kr. 25.000

Iris er myk, ærlig og tett på mikrofonen. Hun er på samme management som Sigrid og Aurora, og er en av de nye norske artistene det knyttes størst forventninger til i 2019. Iris fanger intensiteten av møtet med voksenlivet, og hun viser en form for selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring.

 

Girson – Stipend a kr 50.000

Alle som har et forhold til hiphop fra Bergen har et forhold til Girson, bevisst eller ikke. Som medvirkende i A-Laget og sidekicket til Lars Vaular og Store P gjennom mange år, har han skapt musikkmagi for mange. For tiden arbeider han med talentutvikling, management og booking i sitt eget selskap Full Effekt, hvor han blant annet jobber med artister som MachoMayne og Dårlig Vane.

 

Boy Pablo – Videreutviklingsstipend a kr 100.000

I 2016 mottok Boy Pablo etableringsstipendet til Bergenfest. Siden da har Nicolas Munoz og bandet hans opplevd et formidabelt internasjonalt gjennombrudd som få norske artister kan vise til – blant annet har de spilt utsolgte turneer i Norge, Europa, Asia og Nord-Amerika. Verdt å nevne er det også at Boy Pablo var eneste norske innslag på de prestisjetunge festivalene Primavera og Coachella i 2019. 

Boy Pablo får et videreutviklingsstipend øremerket utenlandssatsning. 

 

ANDRE NYHETER

Takk for i år!

Vi ser tilbake på fire fantastiske dager på Bergenhus Festning med verdens beste musikk og store festivalminner vi kommer til å ha med oss lenge! Kjør deg opp med videoer fra Bergenfest 2019 mens vi venter på at neste års earlybird-tilbud skal starte!

LES MER

Sam Fender avlyser grunnet sykdom - Romskip fyller rommet!

Vi må dessverre meddele at Sam Fender ikke klarer å gjennomføre konserten på Bergenfest i kveld. Han har den siste tiden måttet avlyse flere konserter pga sykdom og har dessverre ikke blitt bedre til Bergenfest. Uten stemme er det vanskelig å synge. Vi ønsker riktig god bedring. 

LES MER

Alt du trenger å vite om Bergenfest!

Her følger en del nyttig info som vi anbefaler at du gjør deg kjent med før du setter kursen mot Bergenhus festning og Bergenfest 2019! Vi gleder oss enormt til fire herlige dager med deilig musikk og fantastisk festivalstemning sammen med dere!

LES MER