Bergenfeststipendet 2019

Vi gleder oss over å tildele Bergenfeststipend til hele seks talentfulle artister i 2019! Sammen med våre samarbeideispartnere Dolk, Sparebanken Vest, Ramsvik og Ramm frisører og EGD har vi i år tildelt stipender for en samlet verdi på 250.000 kr, med formålet å styrke byens musikkscene. 

Bergenfest er tett på talentene i byen og gjennom stipendet ønsker vi å løfte frem den gode musikken og bidra til at det blir enda mer av den. Med Bergenfeststipendet er formålet å støtte lokale artister i etableringsfasen med økonomisk tilskudd og eksponering for på den måten å bidra til deres karriereløp videre. Vi håper Bergenfeststipendet hjelper stipendmottakerne videre på veien i sin musikkarriere!

Romskip – Etableringsstipend a kr. 25.000

Romskip er et gateband fra Bergen med mål om å ta over melkeveien og gi den tilbake til universet. I år dropper de to beinharde EP-er. Bli med på slippfest på Statsraaden Bar & Reseption fredag 7. juni – les mer her.


Angelo Reira – Etableringsstipend a kr 25.000

En av byens heiteste unge gateflammer slapp endelig debuten God Mornings Norge i fjor. 730.no kalte Reira for «Bergens råeste rapper akkurat nå», mens Bergens Tidende mente at «Angelo Reira gjør det meste bedre enn de fleste».

 

Jarle Skavhellen – Etableringsstipend a kr 25.000

I fjor fylte han Hjertebank-scenen med ren magi – i år er han tilbake på Bergenfest og skal denne gangen fylle den majestetiske Håkonshallen. Skavhellen satser på indiefolk og Americana, med låter som karakteriseres av melodiøs gitar, myk vokal og ærlige tekster.

 

Iris – Etableringsstipend a kr. 25.000

Iris er myk, ærlig og tett på mikrofonen. Hun er på samme management som Sigrid og Aurora, og er en av de nye norske artistene det knyttes størst forventninger til i 2019. Iris fanger intensiteten av møtet med voksenlivet, og hun viser en form for selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring.

 

Girson – Stipend a kr 50.000

Alle som har et forhold til hiphop fra Bergen har et forhold til Girson, bevisst eller ikke. Som medvirkende i A-Laget og sidekicket til Lars Vaular og Store P gjennom mange år, har han skapt musikkmagi for mange. For tiden arbeider han med talentutvikling, management og booking i sitt eget selskap Full Effekt, hvor han blant annet jobber med artister som MachoMayne og Dårlig Vane.

 

Boy Pablo – Videreutviklingsstipend a kr 100.000

I 2016 mottok Boy Pablo etableringsstipendet til Bergenfest. Siden da har Nicolas Munoz og bandet hans opplevd et formidabelt internasjonalt gjennombrudd som få norske artister kan vise til – blant annet har de spilt utsolgte turneer i Norge, Europa, Asia og Nord-Amerika. Verdt å nevne er det også at Boy Pablo var eneste norske innslag på de prestisjetunge festivalene Primavera og Coachella i 2019. 

Boy Pablo får et videreutviklingsstipend øremerket utenlandssatsning. 

 

ANDRE NYHETER

Shame og Twin Atlantic til Bergenfest

La det bli rock! De første tilskuddene til den hardtslående delen av neste års festivalprogram er de engelske postpunkfavorittene Shame og de skotske rockeyndlingene Twin Atlantic. Gled dere til svette bevegelser, høy lyd, littegrann sinne og masse rockeglede!

LES MER

Lars Vaular headliner lørdagen på Bergenfest

ENDELIG er tiden kommet for første slipp til Bergenfest 2020! Lars Vaular kan allerede se frem til å spille to utsolgte kvelder på USF Verftet i høst. Nå er det også klart at han skal avslutte hovedscenen på Bergenfest lørdag 13. juni 2020!

LES MER

Takk for i år!

Vi ser tilbake på fire fantastiske dager på Bergenhus Festning med verdens beste musikk og store festivalminner vi kommer til å ha med oss lenge! Kjør deg opp med videoer fra Bergenfest 2019 mens vi venter på at neste års earlybird-tilbud skal starte!

LES MER