Bergenfeststipendet 2019

Vi gleder oss over å tildele Bergenfeststipend til hele seks talentfulle artister i 2019! Sammen med våre samarbeideispartnere Dolk, Sparebanken Vest, Ramsvik og Ramm frisører og EGD har vi i år tildelt stipender for en samlet verdi på 250.000 kr, med formålet å styrke byens musikkscene. 

Bergenfest er tett på talentene i byen og gjennom stipendet ønsker vi å løfte frem den gode musikken og bidra til at det blir enda mer av den. Med Bergenfeststipendet er formålet å støtte lokale artister i etableringsfasen med økonomisk tilskudd og eksponering for på den måten å bidra til deres karriereløp videre. Vi håper Bergenfeststipendet hjelper stipendmottakerne videre på veien i sin musikkarriere!

Romskip – Etableringsstipend a kr. 25.000

Romskip er et gateband fra Bergen med mål om å ta over melkeveien og gi den tilbake til universet. I år dropper de to beinharde EP-er. Bli med på slippfest på Statsraaden Bar & Reseption fredag 7. juni – les mer her.


Angelo Reira – Etableringsstipend a kr 25.000

En av byens heiteste unge gateflammer slapp endelig debuten God Mornings Norge i fjor. 730.no kalte Reira for «Bergens råeste rapper akkurat nå», mens Bergens Tidende mente at «Angelo Reira gjør det meste bedre enn de fleste».

 

Jarle Skavhellen – Etableringsstipend a kr 25.000

I fjor fylte han Hjertebank-scenen med ren magi – i år er han tilbake på Bergenfest og skal denne gangen fylle den majestetiske Håkonshallen. Skavhellen satser på indiefolk og Americana, med låter som karakteriseres av melodiøs gitar, myk vokal og ærlige tekster.

 

Iris – Etableringsstipend a kr. 25.000

Iris er myk, ærlig og tett på mikrofonen. Hun er på samme management som Sigrid og Aurora, og er en av de nye norske artistene det knyttes størst forventninger til i 2019. Iris fanger intensiteten av møtet med voksenlivet, og hun viser en form for selvinnsikt man ikke forventer fra en 22-åring.

 

Girson – Stipend a kr 50.000

Alle som har et forhold til hiphop fra Bergen har et forhold til Girson, bevisst eller ikke. Som medvirkende i A-Laget og sidekicket til Lars Vaular og Store P gjennom mange år, har han skapt musikkmagi for mange. For tiden arbeider han med talentutvikling, management og booking i sitt eget selskap Full Effekt, hvor han blant annet jobber med artister som MachoMayne og Dårlig Vane.

 

Boy Pablo – Videreutviklingsstipend a kr 100.000

I 2016 mottok Boy Pablo etableringsstipendet til Bergenfest. Siden da har Nicolas Munoz og bandet hans opplevd et formidabelt internasjonalt gjennombrudd som få norske artister kan vise til – blant annet har de spilt utsolgte turneer i Norge, Europa, Asia og Nord-Amerika. Verdt å nevne er det også at Boy Pablo var eneste norske innslag på de prestisjetunge festivalene Primavera og Coachella i 2019. 

Boy Pablo får et videreutviklingsstipend øremerket utenlandssatsning. 

 

ANDRE NYHETER

Robyn & Biffy Clyro blir med videre til 2022

Vi er veldig glade for å kunne meddele at Skandinavias største popikon og et av Europas største stadionrockfenomener blir med oss videre til Bergenfest 2022. Robyn skal headline onsdag 15. juni, Biffy Clyro headliner torsdag 16. juni.

LES MER

Bergenfest vender tilbake i 2022

Da er det dessverre tid for å bekrefte det uunngåelige – Bergenfest 2021 skjer ikke i juni i år. Vi ser frem til å komme tilbake sterkere enn noensinne 14. - 18. juni 2022! Les mer her.

LES MER

En oppdatering om Bergenfest per 5. mai 2021

Dagens pressekonferanse er gode nyheter for enkeltstående konserter, men ikke for festivaler, som fremdeles vil være bortimot umulig å gjennomføre på fornuftig vis med de begrensningene som foreligger.

LES MER