Samtaler i tårnet

Opplev spennende samtaler om musikk og historie i ærverdige Rosenkrantztårnet sammen med Bergen Offentlige Bibliotek og Bymuseet under Bergenfest!

Onsdag til fredag under festivalen inviterer biblioteket til samtaler om spennende emner som hiphop og følelser, musikk fra Manchester, Bergenhus Festnings historie og rockens yppersteprestinne Patti Smith. 

Rosenkranztårnet daterer helt tilbake til 1270-tallet og regnes som det viktigste renessansemonumentet i Norge. Dette er en unik mulighet til å oppleve spennende innhold i et av Norges viktigste historiske rom. 

Det er fri adgang for alle med festivalpass eller dagspass til dagen det gjelder. NB! Kun 50 publikumsplasser - førstemann til møllen! 

PROGRAM:

Onsdag 12. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest 

Et spennende innblikk i historien til Bergenhus, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Med museumspedagog Espen Svendsen

Onsdag 12. juni kl. 18.30: Lyden av Manchester

Velkommen til en samtale om Manchester som legendarisk musikkby, romantiseringen, klasseproblematikken og de store musikalske ringvirkninger til vårt eget Bergen. Med Torjus Raknes og Bernt Erik Pedersen.

Torsdag 13. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest

Søken etter festivalområdets historie fortsetter med inspektør i Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Anne Brit Vihovde.

Torsdag 13. juni kl. 17.30: Rap og følelser

Kan hip hop noen gang bli for følsomt? Vi tar praten og inviterer til en panelsamtale hvor vi ser på sjangerens utvikling. Med Per Aki Sigurdsson Kvikne aka Kjartan Lauritzen, Anna Ofstad og David Grytten.

Fredag 14. juni kl. 16.00: Nattseilere

Velkommen til en samtale med Helge Jordal og Robert Eidevik, om kunstnerliv og kaos, liv og litteratur, musikk og myter.

Fredag 14. juni kl. 18.00: En samtale om Patti Smith

Hva har Smith betydd som kunstner og forfatter? Med Britt Sørensen, Frode Grytten og Bård Ose.

ANDRE NYHETER

Update on Bergenfest and the Coronavirus

Having something fun to look forward to feels important these days. We assure you that we’re doing everything we can to open the festival gates at Bergenhus Fortress on June 10th as planned, but this must happen without compromising the legislations, guidelines, and recommendations made by local council or governmental health officials.

LES MER

Slik jobber vi nå med Bergenfest

I disse tider er det viktig å ha noe å glede seg til. Som arrangør vil vi gjøre alt vi kan for at Bergenfest 2020 gjennomføres som planlagt 10. - 13. juni, men uten at det går på bekostning av helsefaglige retningslinjer og sikkerheten til gjester, artister og medarbeidere.

LES MER