Samtaler i tårnet

Opplev spennende samtaler om musikk og historie i ærverdige Rosenkrantztårnet sammen med Bergen Offentlige Bibliotek og Bymuseet under Bergenfest!

Onsdag til fredag under festivalen inviterer biblioteket til samtaler om spennende emner som hiphop og følelser, musikk fra Manchester, Bergenhus Festnings historie og rockens yppersteprestinne Patti Smith. 

Rosenkranztårnet daterer helt tilbake til 1270-tallet og regnes som det viktigste renessansemonumentet i Norge. Dette er en unik mulighet til å oppleve spennende innhold i et av Norges viktigste historiske rom. 

Det er fri adgang for alle med festivalpass eller dagspass til dagen det gjelder. NB! Kun 50 publikumsplasser - førstemann til møllen! 

PROGRAM:

Onsdag 12. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest 

Et spennende innblikk i historien til Bergenhus, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Med museumspedagog Espen Svendsen

Onsdag 12. juni kl. 18.30: Lyden av Manchester

Velkommen til en samtale om Manchester som legendarisk musikkby, romantiseringen, klasseproblematikken og de store musikalske ringvirkninger til vårt eget Bergen. Med Torjus Raknes og Bernt Erik Pedersen.

Torsdag 13. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest

Søken etter festivalområdets historie fortsetter med inspektør i Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Anne Brit Vihovde.

Torsdag 13. juni kl. 17.30: Rap og følelser

Kan hip hop noen gang bli for følsomt? Vi tar praten og inviterer til en panelsamtale hvor vi ser på sjangerens utvikling. Med Per Aki Sigurdsson Kvikne aka Kjartan Lauritzen, Anna Ofstad og David Grytten.

Fredag 14. juni kl. 16.00: Nattseilere

Velkommen til en samtale med Helge Jordal og Robert Eidevik, om kunstnerliv og kaos, liv og litteratur, musikk og myter.

Fredag 14. juni kl. 18.00: En samtale om Patti Smith

Hva har Smith betydd som kunstner og forfatter? Med Britt Sørensen, Frode Grytten og Bård Ose.

ANDRE NYHETER

Robyn & Biffy Clyro blir med videre til 2022

Vi er veldig glade for å kunne meddele at Skandinavias største popikon og et av Europas største stadionrockfenomener blir med oss videre til Bergenfest 2022. Robyn skal headline onsdag 15. juni, Biffy Clyro headliner torsdag 16. juni.

LES MER

Bergenfest vender tilbake i 2022

Da er det dessverre tid for å bekrefte det uunngåelige – Bergenfest 2021 skjer ikke i juni i år. Vi ser frem til å komme tilbake sterkere enn noensinne 14. - 18. juni 2022! Les mer her.

LES MER

En oppdatering om Bergenfest per 5. mai 2021

Dagens pressekonferanse er gode nyheter for enkeltstående konserter, men ikke for festivaler, som fremdeles vil være bortimot umulig å gjennomføre på fornuftig vis med de begrensningene som foreligger.

LES MER