Samtaler i tårnet

Opplev spennende samtaler om musikk og historie i ærverdige Rosenkrantztårnet sammen med Bergen Offentlige Bibliotek og Bymuseet under Bergenfest!

Onsdag til fredag under festivalen inviterer biblioteket til samtaler om spennende emner som hiphop og følelser, musikk fra Manchester, Bergenhus Festnings historie og rockens yppersteprestinne Patti Smith. 

Rosenkranztårnet daterer helt tilbake til 1270-tallet og regnes som det viktigste renessansemonumentet i Norge. Dette er en unik mulighet til å oppleve spennende innhold i et av Norges viktigste historiske rom. 

Det er fri adgang for alle med festivalpass eller dagspass til dagen det gjelder. NB! Kun 50 publikumsplasser - førstemann til møllen! 

PROGRAM:

Onsdag 12. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest 

Et spennende innblikk i historien til Bergenhus, Håkonshallen og Rosenkrantztårnet. Med museumspedagog Espen Svendsen

Onsdag 12. juni kl. 18.30: Lyden av Manchester

Velkommen til en samtale om Manchester som legendarisk musikkby, romantiseringen, klasseproblematikken og de store musikalske ringvirkninger til vårt eget Bergen. Med Torjus Raknes og Bernt Erik Pedersen.

Torsdag 13. juni kl. 16.00: Bergenhus før Bergenfest

Søken etter festivalområdets historie fortsetter med inspektør i Håkonshallen og Rosenkrantztårnet, Anne Brit Vihovde.

Torsdag 13. juni kl. 17.30: Rap og følelser

Kan hip hop noen gang bli for følsomt? Vi tar praten og inviterer til en panelsamtale hvor vi ser på sjangerens utvikling. Med Per Aki Sigurdsson Kvikne aka Kjartan Lauritzen, Anna Ofstad og David Grytten.

Fredag 14. juni kl. 16.00: Nattseilere

Velkommen til en samtale med Helge Jordal og Robert Eidevik, om kunstnerliv og kaos, liv og litteratur, musikk og myter.

Fredag 14. juni kl. 18.00: En samtale om Patti Smith

Hva har Smith betydd som kunstner og forfatter? Med Britt Sørensen, Frode Grytten og Bård Ose.

ANDRE NYHETER

Takk for i år!

Vi ser tilbake på fire fantastiske dager på Bergenhus Festning med verdens beste musikk og store festivalminner vi kommer til å ha med oss lenge! Kjør deg opp med videoer fra Bergenfest 2019 mens vi venter på at neste års earlybird-tilbud skal starte!

LES MER

Sam Fender avlyser grunnet sykdom - Romskip fyller rommet!

Vi må dessverre meddele at Sam Fender ikke klarer å gjennomføre konserten på Bergenfest i kveld. Han har den siste tiden måttet avlyse flere konserter pga sykdom og har dessverre ikke blitt bedre til Bergenfest. Uten stemme er det vanskelig å synge. Vi ønsker riktig god bedring. 

LES MER

Alt du trenger å vite om Bergenfest!

Her følger en del nyttig info som vi anbefaler at du gjør deg kjent med før du setter kursen mot Bergenhus festning og Bergenfest 2019! Vi gleder oss enormt til fire herlige dager med deilig musikk og fantastisk festivalstemning sammen med dere!

LES MER