Seks nye artister til Bergenfest!

Two Door Cinema Club, Passenger og fire andre artister er klare for Bergenfest!

Passenger

Den engelske folk-pop singer/songwriteren Mike Rosenberg er nok for de fleste bedre kjent under artistnavnet Passenger. I 2012 kom monsterhiten Let Her Go og Passenger opplevde enorm suksess verden rundt. I skrivende stund har låten hele 2,6 milliarder avspillinger på Youtube og over 1 milliard strømminger på Spotify!  Hans siste plate, som er hans tiende albumutgivelse, kom i mai 2019 og vi gleder oss stort til å oppleve nye og gamle låter når han tar med seg gitaren og den trollvakre stemmen til Bergenfest igjen!  

Passenger spiller onsdag 10. juni på Bergenfest, samme dag som bl.a. Robyn, Lewis Capaldi og Sondre Lerche.

La oss varme opp med denne populære godbiten:

 

Two Door Cinema Club

Med sin miks av gitardreven post-punk og dansbar elektropop, fanget nord-irske Two Door Cinema Club publikums oppmerksomhet i 2010 med albumet Tourist History og singler som Something Good Can Work og Undercover Martyn. Det ble tidlig dratt paralleller til sjangerkamerater som Phoenix, Postal Service, Foals og The Wombats. Med sin gjør-det-selv-attitude signerte de med det franske indie-labelet Kitsuné. I ett tiår har Two Door Cinema Club turnert land og strand rundt – og til sommeren er de igjen ute på veien med sitt nye album False Alarm. 

Denne godlåten, og mange fler, opplever du fredag 12. juni på Bergenfest:


Joan as Police Woman 

“Joan As Police Woman er en av 2000-tallets beste musikere”, skriver The Economist rosende om den amerikanske musikeren Joan Wassers musikkprosjekt. I sin tilgang til musikk blander hun inntrykk fra sine store inspirasjonskilder: klassisk soul a la Al Green og Nina Simone, og eksperimentell undergrunnsrock fra artister som Sonic Youth og Bad Brains. Resultatet er elegant, men rått - sårbart, men også mektig. I 2020 drar Joan ut på turné med albumet og turnéen “Cover Two”. Vi vet at mange ser frem til hennes første besøk i Bergen.

Joan as Police Woman spiller også onsdag 10. juni på Bergenfest.

Er Joan as Police Woman et nytt navn for deg? Her er en fin introduksjon:

 

Sports Team

Sports Team legger ut på turneén som vil ta bandet til nye høyder. “Sangene er skrevet for liveformatet. Det er her du må høre dem, på første rad, med de fleste delene spilt galt. Og ingen gjør dét bedre”. Bandet er fra forskjellige deler av England, og møttes mens de studerte på Cambridge. Nå er nå basert i Harlesden, vest-London. Med et lager av velproduserte spor, elleville konserter og en voksende masse av fans, omtales Sports Team med rette som et av Storbrittanias mest spennende nye rockeband.

Sjekk ut Sports Team og forstå hvorfor Annie Mac mener at sekstetten burde bli ditt nye favorittband:

 

Jade Bird

Jade Bird kanaliserer karakteren og kreativiteten sin til musikk som Rolling Stone beskriver som “a young Londoner’s spin on modern Americana”, og som Jade selv kaller for “en slags country, en slags blues, en slags pop og en slags ingenting av dette". Debuten hennes viser en selvsikker artist med en særegen og lidenskaplig stemme. Her blander hun country, pop, folkemusikk og blues. Sangene avslører en låtskriver med teft for melodisk håndverk og en sanger som er villig til å skyve instrumentet sitt så langt som mulig.

Lørdag 13. juni opplever du denne spennende debutanten på Bergenfest.


Darlingside

Den Boston-baserte kvartetten Darlingside kjennetegnes for sin ekstraordinære bruk av stemmens instrument. Ofte trekkes sammenligninger til 1960-tallets supergrupper Crosby, Stills & Nash, Simon & Garfunkel og The Byrds. Deres kjærlighet til sci-fi og spekulativ futurisme sikrer imidlertid at de ikke blir satt i en retrolomme. De fire vennene skriver all musikk sammen, der ideer både musikalsk og tematisk er basert på egne erfaringer. I tillegg fremfører kvartetten alltid musikken sin rundt en enkeltstående mikrofon. Dette for å skape skape en organisk og intim følelse med stemmenes felles styrke.

Fredag 12. juni opplever du Darlingside på Bergenfest.

Hvilken bedre måte å bli kjent med et nytt band enn via en Tiny Desk Concert? Sjekk ut Darlingside:

ANDRE NYHETER