Rekordmange lokale artister på Bergenfest

Med 18 feiende fine navn fra Bergensområdet er 2017 året med desidert flest lokale artister på Bergenfest-plakaten.

Aurora, Gabrielle, Hjerteslag, Store P, Kakkmaddafakka, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Sigrid, Silja Sol, Sondre Lerche, The Last Hurrah! (med Miranda Lee Richards), Strange Hellos, Sushi x Kobe, Henrik The Artist, Boy Pablo og 9 Grader Nord. 15 artister med forankring i Bergen er allerede rekord i Bergenfest-sammenheng.

Det er ganske formidabelt at musikkmiljøet i Bergen holder et så høyt nivå at det fremstår som helt naturlig at artister fra nærområdet skal utgjøre mer enn én tredjedel av programmet. Festivalleder Frank Nes kommenterer til Bergens Tidende: - Bergenfest er blitt en attraktiv festival, så det holder ikke at du er fra Bergen. Men disse 18 holder alle god kvalitet – og da gir det også festivalen noe ekstra, sier Nes.

Vi har foreløpig kun talt opp 15 artister. De siste tre lokale tilskuddene til programmet slipper vi i dag for å markere ny rekord og at festivalprogrammet snart er komplett. Vi gir dere sognerapperen Kjartan Lauritzen, NMG-debutanten Myra og skranglerockbandet Shakanaka.

KJARTAN LAURITZEN – LØRDAG 17. JUNI

Straight ut fra Sognefjorden kommer unge Kjartan Lauritzen, hele Norges store nye rap-crush. Den Bergensbaserte sogningen lager rapmusikk med en søt eim av Wunderbaum, svidd gummi, epleslang og nyvasket hotellsengetøy. Det går gjetord i fjorder og daler om Kjartans energiske liveshows, som alltid er bemannet av bror bak spakene og hypeman Adeo546 – men noen ganger langt, langt flere. Gjennom låter som Fredag, Havanna og Nyte D er det sjeldent at Kjartan glemmer å zippe ned Volvo-jakken sin og stagedive to-tre-fire ganger. Når lyset går på er det få i salen som ikke har gangsperr i fisten og slitasje på stemmebåndet.

MYRA – LØRDAG 17. JUNI

Plutselig er de bare der. Råtalentene. Stemmene du ikke var klar over at du ventet på, før de sniker seg inn i bevisstheten og blir der. Da Myra fra Bergen entret den norske musikkscenen med låta ”Hold an” 1. november i fjor, var det på akkurat denne måten. Skarpt, dynamisk, lekent og med den aller største selvfølge. ”Plutseleg var ho berre her, og høyrest ut som om ho har rappa i ti år,” skrev Runar Gudnason i Dagbladet, og kalte henne det største talentet i norsk rap på mange år. For tiden er Myra og kompis Lars Vaular aktuell med den deilige singelen ”Ventet på deg”.

SHAKANAKA – ONSDAG 14. JUNI

Shakanaka er et band fra Bergen som spiller skranglete rock i deilig britisk punkånd. Tidligere har Shakanaka opptrådd som en duo med kun trommer og gitar, men nå har Toggi og Egge fått med seg to kompiser og på Bergenfest skal de servere sin energiske rock i et større og bredere format. I fjor slapp Shakanaka EP’en ”Nothing At All”, som sikret dem spillejobb på Klubbøya og tittelen Ukens Urørt med singelen ”Baby Feelings”. I løpet av våren og sommeren kommer det hele fire nye singler. Vi gleder oss til fortsettelsen.

ANDRE NYHETER

Father John Misty med nytt album

For en måned siden sto han på scenen hos Skavlan og fremførte albumets første slipp, Mr. Tillman. Denne uken slapp han “Disappointing Diamonds Are The Rarest of Them All” og “Just Dumb Enough to Try”. 

LES MER

Seks nye artister til Bergenfest

Det er ikke fullt før begeret renner over, så hvorfor ikke få med seks nye artister på programmet? Den siste festivaldagen i år vil du neppe gå glipp av. Lørdagen har fått enda flere artister på programmet. Den siste festivaldagen er også den lengste hvor du skal kose deg og få gode musikkopplevelser fra start til slutt.

LES MER

Programmet er komplett!

Programmet er komplett! Den forfriskende og varierte artistrekken Anna of The North, Krakow, Electric Eye, The Last Internationale, The Struts, Kiriyama Family, Cordovas, Tom Russell, Lloyd Llewellyn, Mikaela Davis og Hollow Hearts utgjør årets siste slipp.  

LES MER