Rekordmange lokale artister på Bergenfest

Med 18 feiende fine navn fra Bergensområdet er 2017 året med desidert flest lokale artister på Bergenfest-plakaten.

Aurora, Gabrielle, Hjerteslag, Store P, Kakkmaddafakka, John Olav Nilsen & Nordsjøen, Sigrid, Silja Sol, Sondre Lerche, The Last Hurrah! (med Miranda Lee Richards), Strange Hellos, Sushi x Kobe, Henrik The Artist, Boy Pablo og 9 Grader Nord. 15 artister med forankring i Bergen er allerede rekord i Bergenfest-sammenheng.

Det er ganske formidabelt at musikkmiljøet i Bergen holder et så høyt nivå at det fremstår som helt naturlig at artister fra nærområdet skal utgjøre mer enn én tredjedel av programmet. Festivalleder Frank Nes kommenterer til Bergens Tidende: - Bergenfest er blitt en attraktiv festival, så det holder ikke at du er fra Bergen. Men disse 18 holder alle god kvalitet – og da gir det også festivalen noe ekstra, sier Nes.

Vi har foreløpig kun talt opp 15 artister. De siste tre lokale tilskuddene til programmet slipper vi i dag for å markere ny rekord og at festivalprogrammet snart er komplett. Vi gir dere sognerapperen Kjartan Lauritzen, NMG-debutanten Myra og skranglerockbandet Shakanaka.

KJARTAN LAURITZEN – LØRDAG 17. JUNI

Straight ut fra Sognefjorden kommer unge Kjartan Lauritzen, hele Norges store nye rap-crush. Den Bergensbaserte sogningen lager rapmusikk med en søt eim av Wunderbaum, svidd gummi, epleslang og nyvasket hotellsengetøy. Det går gjetord i fjorder og daler om Kjartans energiske liveshows, som alltid er bemannet av bror bak spakene og hypeman Adeo546 – men noen ganger langt, langt flere. Gjennom låter som Fredag, Havanna og Nyte D er det sjeldent at Kjartan glemmer å zippe ned Volvo-jakken sin og stagedive to-tre-fire ganger. Når lyset går på er det få i salen som ikke har gangsperr i fisten og slitasje på stemmebåndet.

MYRA – LØRDAG 17. JUNI

Plutselig er de bare der. Råtalentene. Stemmene du ikke var klar over at du ventet på, før de sniker seg inn i bevisstheten og blir der. Da Myra fra Bergen entret den norske musikkscenen med låta ”Hold an” 1. november i fjor, var det på akkurat denne måten. Skarpt, dynamisk, lekent og med den aller største selvfølge. ”Plutseleg var ho berre her, og høyrest ut som om ho har rappa i ti år,” skrev Runar Gudnason i Dagbladet, og kalte henne det største talentet i norsk rap på mange år. For tiden er Myra og kompis Lars Vaular aktuell med den deilige singelen ”Ventet på deg”.

SHAKANAKA – ONSDAG 14. JUNI

Shakanaka er et band fra Bergen som spiller skranglete rock i deilig britisk punkånd. Tidligere har Shakanaka opptrådd som en duo med kun trommer og gitar, men nå har Toggi og Egge fått med seg to kompiser og på Bergenfest skal de servere sin energiske rock i et større og bredere format. I fjor slapp Shakanaka EP’en ”Nothing At All”, som sikret dem spillejobb på Klubbøya og tittelen Ukens Urørt med singelen ”Baby Feelings”. I løpet av våren og sommeren kommer det hele fire nye singler. Vi gleder oss til fortsettelsen.

ANDRE NYHETER

Janove til rockedagen tirsdag 12. juni!

Den nye turnéen til Janonve bærer preg av at Kaizers-legenden og hans eminente band elsker storslått og groovy rock! Det er ingen tvil om at denne gjengen sklir rett inn på rockedagen tirsdag 12. juni på Bergenfest.

LES MER

Meld deg som frivillig nå!

Det ville ikke vært mulig for oss å skape Bergenfest uten alle de engasjerte frivillige som hvert år tar i et tak. De frivillige bidrar innenfor et mangfold av uunnværlige oppgaver: opprigg av infrastruktur, drift av barer, vakthold på området, info til publikum, catering, akkreditering og mer til. 

LES MER

Gabrielle headliner fredagen!

Knip meg i armen, vekk meg opp! Gabrielle headliner fredagen! Dette blir en ellevill dag med Lukas Graham, Cezinando, Phoenix, Kjartan Lauritzen, J Hus m.fl. Sikre deg billetter nå!

LES MER