BERGENFESTSTIPENDET

Stipendets formål

Bergenfeststipendet har som formål å støtte lokale artister i etableringsfasen med økonomisk tilskudd og eksponering for på den måten å bidra til deres karriereløp videre. Bergenfest er tett på talentene i byen og gjennom stipendet ønsker vi å løfte frem den gode musikken og bidra til at det blir enda mer av den. 

Historikk

Stipendet ble etablert i 2016 med det formål å hjelpe nyetablerte artister fra nærområdet videre på sin karrierevei innenfor musikkfeltet. I 2017 ble 70.000 kr delt ut til to artister. I 2018 ble 225.000 kr delt ut til seks artister.  Les mer om alle stipendvinnerne og deres prestasjoner lengre nede på denne siden.

Bidragsytere

Vi takker festivalens samarbeidspartnere for generøse bidrag til stipendet. Sparebanken Vest, Ramsvik & RAMM Frisører og gatekunstneren DOLK har i år bidratt med betydelige beløper. Publikum kan også bidra med en frivillig donasjon ved kjøp av festivalbillett hos Ticketmaster.

Ønsker du å bidra til stipendet?

Bergenfest og Bergen Live sine rause samarbeidspartnere bidrar til stipendet med aktiviteter og donasjoner. Dersom du ønsker å slutte deg til bidragsyterne Sparebanken Vest, Ramsvik, gatekunstneren DOLK og Bergen Live ser vi frem til å høre fra deg.

Desto flere vi står sammen om stipendet, desto flere talenter kan vi hjelpe frem med økonomisk hjelp, eksponering, idéer og kompetanse.

Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat om hvordan du kan bidra! 

Kim Kristoffersen
kim@bergenlive.no
+47 55 21 50 67

GJØR DEG KJENT MED ARTISTENE SOM HITTIL HAR MOTTATT STIPENDET

GREAT NEWS

Videreutviklingsstipend á kr 100.000, 2018
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Great News takket for mottagelsen av stipendet da de sto på scenen under Bergenfest i sommer. Selv sier de at stipendet har gitt dem muligheten til å gi ut album og satse med liveformatet sitt i Europa. Les gjerne BT-saken om hvordan stipendet har bidratt til bandets utenlandssatsning her >>

– Som uetablert band tjener man ofte lite på konserter, spesielt når vi spiller for eksempel i Storbritannia. (...) Det er veldig dyrt å bygge seg opp i utlandet. At vi nå får støtte fra Bergens største festival, betyr veldig mye for oss.

HALIE

Etableringsstipend á kr 25.000, 2018
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Etter at hun var årets snakkis på Vill Vill Vest ("Arguably the most hyped act of the weekend, and it's easy to see why" – NME) og By:Larm, spilte avslutningsslot på Bergenfest og ble tidenes første debutant på Skavlan, headliner Halie i høst sin første konsert på USF Verftet.

MACHOMAYNE

Etableringsstipend á kr 25.000, 2018
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Machomayne har gått fra å være en barnestjerne til en ung hiphop-legende i hjembyen under paraplyen til NMG/G-Huset. I sin korte karriere har han varmet opp for bl.a. Kjartan Lauritzen, Dårlig Vane og Kamelen, og gitt ut hele seks singler. Det er viktig for ham å skrive om ting han kan noe om og ikke late som om han er en annen enn unge Kaj.

Med stipendet har vi kjøpt dj utstyr, auto tune boks, miksing, mastring og betalt et profesjonelt filmcrew. Dette har hjulpet oss veldig mye slik at vi nå kan stille med eget utstyr, øve hjemme og få musikken til å høres enda bedre ut! Tusen takk!

SHIKOSWE

Etableringsstipend á kr 25.000, 2018
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Shikoswe lager noe av det vakreste og mest spennende som er å høre på den norske pop-scenen for tiden. Hun har vært ukas Urørt på P3 og blitt omtalt av Sondre Lerche som «dritbra» . I 2018 har hun spilt drøssevis av konserter og gitt ut ny låt. Fans og bransje tripper ved tanken på ny musikk fra Shikoswe, som sies å være meget nært forestående. 

MYRA

Etableringsstipend á kr 25.000, 2018 
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Myra har var en av de store festivalsnakkisene denne sommeren. I 2018 har hun tatt sitt liveshow til nye høyder parallellt med at hun har gitt ut mye ny musikk, bl.a. sammen med Lars Vaular. Myra har allerede vært innom A-listen til P3 og spilt på festivaler som Øya, Kadetten og Bergenfest. 

 

«Jeg brukte stipendet på miksing og mastring av sanger, som er viktig og kanskje litt kjip kostnad man ofte glemmer kommer med i musikklaging. Også fikk jeg mulighet til å lage en musikkvideo, noe som ble en kjempebonus for meg. Bergenfest-Stipendet ga meg mulighet til å endelig gjennomføre og ikke minst forbedre prosjekter jeg har jobbet på en stund.»

MATO POLO

Etableringsstipend á kr 25.000, 2018
Gitt av DOLK, DNB, Ramsvik & RAMM Frisører og Bergenfest

Mato Polo fra Vibbefanger-kollektivet og gruppen Hester V75 har gitt ut mye mat musikk etter at han i 2018 ble tildelt Bergenfeststipend. Videoer og Store P-samarbeid har det også blitt, og mer skal det bli! Med makker David Grytten bak spakene har han gjort 

 

Stipendet har betydd masse for meg, har brukt det på kanskje litt kjedelige, men veldig nødvendige ting! Det har gitt meg sjanse til å få større produksjonsverdi på låtene mine og mer tid å bruke i studio. Så pengene brukes på produksjon, mastring og studiotid, ting jeg aldri hadde hatt råd til å samme grad uten det!

BOY PABLO

Etableringsstipend a kr. 35.000, 2017
Gitt av Bergenfest, DNB og publikum på Bergenfest

Siden Bergenfeststipendets første tildeling har Boy Pablo gjort det stort internasjonalt via internetthype og en fandom som få Bergensartister kan vise til. Med sitt energiske band har han spilt utsolgte turneer i Norge, Europa, Nord-Amerika og Asia og kan glede seg over flere millioner avspillinger på strømmetjenestene - ikke minst på YouTube. Kort fortalt er Boy Pablo i dag et av Skandinavias heiteste up-and-coming artister. Vi har troen på at  vi venter oss mye godt i tiden fremover. 

Bergendeststipendet har hjulpet meg/oss å få laget debut-EP'en vår, noe som har vært et mål en stund og endelig blitt en realitet. Helt konge!

9 GRADER NORD

Etableringsstipend a kr. 35.000, 2017
Gitt av Bergenfest, DNB og publikum på Bergenfest

9 Grader Nord er et av bandene som du bare MÅ se – det kan enhver av de mange heldige som har opplevd det senasjonelle livebandet de siste årene skrive under på. Etter stipendtildelingen har 9 Grader Nord gitt ut singler og video, og ikke minst turnert landet rundt med sitt energiske show. Blant annet har de spilt i majestetiske Håkonshallen under Bergenfest. I høst headliner de sin første klubbkonsert i Bergen, på Ole Bull Scene.

“Stipendet har gitt oss en unik mulighet til å realisere visjonen om å bli et av Norges aller beste liveband, i form av at vi får spilt inn musikken vår, som ved å spres, hjelper oss å få spille flere konserter.”