Kvelertak

TORSDAG 16. Juni 2022

Det er få som våger å utfordre påstanden om at Kvelertak er landets råeste rockeband - både på plate og på scenen. Det har de bevist igjen og igjen etter hvert som turneene har blitt lengre og større, og katalogen fyldigere. Deres originale amalgam av klassisk hardrock og ekstrem metal er noe fans verden over har lært seg å sette pris på og har i sin tur gitt dem et bredt nedslagsfelt på tvers av sjangergrenser og grupperinger. For å si det sånn, du blir ikke håndplukket til å varme opp for Metallica på deres gigantiske europaturné uten grunn.

Bandets siste plate, «Splid», var nok et fyrverkeri av riff-ekspertise, halsbrekkende temposkifter og en energi som filleristet de mest veldrevne hardrock-konsumentene. Og det til tross for at Kvelertak hadde byttet medlemmer i to vitale posisjoner. Nykommerne Ivar Nikolaisen og Håvard Takle Ohr har vært med på å dytte Rogalands-sekstetten enda noen skritt fremover med nye verktøy og nye musikalske muligheter. Det har dessverre blitt litt for lite livespilling de siste årene, så du kan og bør regne med et Kvelertak i høygir når vi kommer til sommeren og Bergenfest. Det kommer til å smelle.

 Kvelertak is Norways premier rockband, and has grown exponentially over the years, both as a live band and recording artists. They’ve toured the biggest venues of Europe, supporting Metallica, and played the biggest festivals on the continent. Their blend of hard rock and metal is a feast for the ear and sight to behold live in concert.