Thåström

TORSDAG 14. Juni 2018 23:00 Plenen

Svenske Joakim Eriksson Thåstrøm er nærmest en kulturinstitusjon i seg selv. På seint 70-tall frontet han et av moderlandets mest legendariske punkband gjennom tidene, Ebba Grön. Utover 80-tallet gjorde han Imperiet til et av Sveriges største band med sine fengende og særegne melodier og lett industrielle tilnærming. 

Siden den gang har drevet med litt av hvert, men mest av alt har han perfeksjonert en solokarriere som stadig når nye høyder. Ikke verst for en artist som har vært i gamet i nesten fem tiår, og har den ene klassikeren etter den andre på samvittigheten. «Skebokvarnsv. 209», «Kärlek Är För Dom» og «Beväpna Dig Med Vingår», og nå sist – «Centralmassivet» er bare noen av innslagene på den tettpakkede merittlisten.

Sistnevnte plate kom i fjor og viser nok en gang frem Thåstrøm som briljante historieformidleren han er. For øvrig en plate som snuser litt på forskjellige epoker fra karrieren hans. 

Man overlever ikke lenge i denne bransjen uten å kunne levere fra scenekanten og som liveartist er vår svenske venn en seremonileder av rang. 

Etter Thåstrøms Spektrum-konsert i fjor hadde Dagbladet dette å melde: «Helt til slutt kommer også den ferske kjærlighetserklæringen «Aldrig av med varandra», som nevner både 17. mai og Karl Johan i samme låt - et dempet høydepunkt fra et ellers mørkt album som faktisk gjør seg enda bedre i liveversjon. Er det rart vi elsker Thåström?».

Swedish Thåstrøm always does the concert you won´t forget. Great stories and incredible ability to communicate! Watch him the 16th of June!