Frivilligpåmeldingen til Bergenfest 2018 er nå åpen!

Det ville ikke vært mulig for oss å skape Bergenfest uten alle de engasjerte frivillige som hvert år tar i et tak. De frivillige bidrar innenfor et mangfold av uunnværlige oppgaver: opprigg av infrastruktur, drift av barer, vakthold på området, info til publikum, catering, vertskap for artister m.m. 

Som frivillig arbeider du minimum 24 timer fordelt på flere skift innenfor tildelt arbeidsområde. Som takk for hjelpen får du et festivalpass til Bergenfest, slik at du kan ta del i festivalopplevelsen som publikum når du ikke er på jobb. I tillegg får du mat når du jobber, Bergenfest-merchandise samt en fin opplevelse hvor du møter engasjerte mennesker som er like glad i festival som deg, og en god erfaring som gir innsyn i hvordan festivalmaskineriet går rundt.

NB: Det er 18-års aldersgrense for å være frivillig på Bergenfest.  

Meld deg på nå!

Bergenhus Festning er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

Bergenfest på Bergenhus Festning har en total publikumskapasitet på 9.000 pr dag. Festivalen består av tre utendørsscener: hovedscenen Plenen, neststørste Bastionen og up and coming-scenen Hjertebank. I tillegg er det to innendørsscener: Magic Mirrors er et art nouveau-spiegeltelt med kapasitet til 600 mennesker, Håkonshallen er nevnte festsal fra middelalderen hvor vi inviterer til konserter for maks 400 sittende publikummere.

Merk at på de scenene hvor kapasiteten er mindre enn den totale publikumskapasiteten (Bastionen, Magic Mirrors, Hjertebank og Håkonshallen) er det førstemann til møllen-prinsippet som gjelder. I Magic Mirrors er det 18 års aldersgrense. 

 

I fjor åpnet vi for at publikum under 18 år kan gå på Bergenfest uten verge. Dette gjelder kun utendørskonsertene, ikke Magic Mirrors, hvor det er 18 års aldersgrense med vergeordning. Dersom du er under 18 år og ønsker å gå på Bergenfest, kjøper du U18-billett.

NB! VERGEORDNING FOR PUBLIKUM UNDER 15 ÅR 
Publikum under 15 år har adgang i følge med en voksen person over 23 år, som kan opptre som verge. Vergen står ansvarlig for at den mindreårige ikke inntar alkohol eller andre rusmidler før eller under arrangementet. Vergen er også ansvarlig for sikkerheten til den mindreårige, herunder at anvisninger fra arrangør og vaktpersonell blir etterfulgt. Den voksne kan være verge for 2 personer, og kan selv ikke nyte alkohol før eller under arrangementet. Verge må fylle ut vergeskjema som leveres ved ankomst/billettkontroll.

Last ned vergeskjema

Bergenfest er først fremst et arrangement for unge og voksne, og vi anbefaler ikke at barn under 12 år deltar.

FORELDRE MED SMÅ BARN/BABYER
Foreldre kan ha med barn under 3 år frem til kl 19.00 onsdag 14. og torsdag 15.06. Fredag 16. og lørdag 17.06. må barn under 3 år være ute av festivalområdet innen kl 18.00. Barn under 3 år trenger ikke egen billett.

NB! HUSK SKIKKELIG HØRSELVERN TIL DE ALLER YNGSTE OGSÅ!

Det er to typer billetter i salg til Bergenfest 2018: DAGSPASS gjelder for alle konsertene på Bergenhus Festning på angitt dag. FESTIVALPASS gjelder for alle dagene i festivalperioden. Billettene byttes til armbånd ved inngang til festivalområdet og kan ikke deles med andre.

Innenfor hver billettkategori kan du velge å kjøpe Collector Tickets. Dette er et plastkort i Bergenfest-design som fungerer som en vanlig billett. Kortet kan du henge rundt halsen og i ettertid beholde som en suvenir. Collector Tickets gir samme adgang som ordinære billetter. 

Dersom du er under 18 år gammel skal du kjøpe U18-billett til Bergenfest. Denne billettypen gir ikke adgang i Magic Mirrors, som har 18 års aldersgrense. Merk at det generelt er 15 års aldersgrense på Bergenfest, mer om aldersgrense og vergeordning under. 

Pris for festivalpass: 2.250 kr + billettavgift
Pris for dagspass: 790/890 kr + billettavgift

KJØP BILLETT HER!

Rullestolbrukere har god framkommelighet på Bergenfest ved å benytte seg av grusveiene som binder sammen festivalområdet. Det vil være rampe for rullestolbrukere på scenene Plenen og Bastionen – med god sikt til konsertene. Magic Mirrors er også lett tilgjengelig. Det er tilrettelagt med handikaptoaletter på området, bl.a. ved rullestolrampen på Plenen.

Såfremt kapasitet er rullestolbrukere velkommen til å ha med seg en ledsager på rampene. Følge til rullestolbrukere med ledsagerbevis prioriteres. Hvis det blir plassproblemer på rampene må ledsager akseptere improviserte løsninger. Vi har ingen reservasjonsordning for plass til rullestolbrukere/ledsagere, men det er vanligvis god plass på rampene.

Det er ikke anledning å kjøre inn til området for avsetting og det er ingen parkeringsmuligheter på eller ved festivalområdet. Rullestolbrukere kjøper ordinær billett til Bergenfest – festivalpass eller dagspass til enkeltdager. 

Bergenfest tilbyr ledsagerordning. Ledsagerbillett må hentes ut på forhånd (og før det er utsolgt i den aktuelle billettkategorien) hos Revy & Teaterservice/billettkontoret i Grieghallen. Du betaler kun billettavgift/serviceavgift mot fremvisning av ledsagerbevis. Ledsagerbeviset må fremvises i porten på Bergenfest sammen med billetten.

Vi vil tilby et bredt utvalg av mat og drikke ved Bergenfest. Næremere informasjon om dette kommer. Vi vil tilby både vegetarmat og glutenfrie alternativer.

Som de fleste andre festivaler og konsertarrangører har vi valgt kontantfri betaling for mat og drikke. Løsningen vi benytter heter Cashless.

Før du kan handle må du anskaffe et Cashless-kort. Alle transaksjoner er gratis, du belastes kun et årsgebyr på 50 kr som tilfaller selskapet som drifter Cashless. 

Du kan kjøpe og fylle opp kortet med ønsket beløp på områdets betjente og ubetjente påfyllingsstasjoner eller forhåndsbestille ditt Cashless-kort på www.cashless.no. Det er mange påfyllingsstasjoner på området og påfyllingsprosessen er enkel. Derfor anbefaler vi at du ikke fyller på mer enn du tror at du kommer til å bruke. Ved kjøp på våre salgstasjoner scannes kortet i kassen og beløpet trekkes fra kortets saldo

Slik fyller du på kortet ditt på selvbetjente påfyllingsstasjoner: 
•  Legg Cashless- kortet på leseplaten på påfyllingsstasjonen 
•  Velg beløp du ønsker å fylle opp kortet med
•  Dra bankkortet ditt gjennom bankkortterminalen
•  Tast kode og OK
•  Vent til Cashless kortet er fylt med nytt beløp, dette tar noen få sekunder 
•  Kortet kan fylles og refunderes så mange ganger du ønsker.

NB! Hvis du ønsker å få refundert gjenstående beløp etter konserten henvender du deg til et av utsalgspunktene på området, hvor du vil få en refusjonskvittering. På denne kvitteringen er det oppgitt en refunderingskode og et serienummer, disse legges inn på www.cashless.no og pengene som er igjen på kortet tilbakeføres.

Har du ikke fått kvittering etter konserten kan du gå inn på www.cashless.no og følge fremgangsmåten for manuell refundering.

Ved billettkontroll blir papirbilletten byttet til armbånd. Når du har armbånd kan du gå ut av festivalområdet og komme inn igjen. Publikum med Dagspass vil få en-dags bånd, publikum med Festivalpass får tekstilbånd som gjelder for hele festivalperioden.

Av hensyn til alles sikkerhet vil publikum bli kroppsvisitert ved inngangene til konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at alle kan komme inn hurtigst mulig. Det vil kun være adgang til konsertområdet etter gjennomført visitasjon. For å kunne gå ut av festivalområdet og komme inn igjen må du ha festivalarmbånd.

Det er ingen garderobemuligheter på festivalområdet. Har du med deg gjenstander som vi ikke aksepterer kan vi ikke oppbevare disse for deg!

Ellers vil vi minne om at dette er en utendørsfestival og at man må kle seg etter været!

Det vil være salgsområde der du kan kjøpe merchandise for dagens artister. Her finner du også Bergenfest-merch med årets design.

Artistenes merchandise vil kun selges inne på festivalområdet, om noen står på fortauet rundt i byen og tilbyr deg t-skjorter mm er dette fake!

NB! Ikke la deg lure! Dersom du blir kontaktet av personer som vil selge VIP-pass eller Backstage-pass til deg er det ren og skjær svindel du blir utsatt for. Slike eksisterer ikke for salg. Ikke kjøp billetter fra noen du ikke kjenner og stoler på.

•  Profesjonelt foto/video/audio utstyr. Større kameraer og kameraer med avtagbar linse er ikke tillatt. 
•  Flasker, bokser eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander
•  Våpen av enhver art, fyrverkeri, laserpenner, våpenlignende gjenstander
•  Tunge kjeder/kjettinger, kjeder, reimer med spisse nagler
•  Bannere, plakater, paraplyer, klappstoler, selfie stenger*
•  Drikkevarer, matvarer  
•  Ulovlige substanser. Besittelse av slikt vil bli politianmeldt 
•  Hunder, katter eller andre kjæledyr 
•  Annet som ikke er nevnt her, men som kan være til sjenanse for øvrig publikum, utgjøre en sikkerhetsrisiko eller være forbudt etter norsk lov.

*  Bruker du krykker eller stokk vil vi selvsagt ikke nekte deg å ha med dette.

Dette vil bli avvist ved inngang. Spar deg selv og det øvrige publikum for ergrelse og ventetid med å ikke bringe noe av dette med deg til konserten. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området, og at Bergenfest ikke er ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

Bergenfest sin beliggenhet på idylliske Bergenhus Festning gjør at vi har et spesielt ansvar for kulturminnene inne på området. Vi skal beskytte og respektere den verneverdige grunnen, og alle fredete områder vil bli avsperret.

Vi har som mål å lage en miljøvennlig festival. Dette setter sitt preg på avfallshåndtering, energibruk, transport samt innkjøp og forbruk. I samarbeid med Bergen Live, Forsvarsbygg og BKK er det etablert forsyning av faststrøm til hele festivalområdet. Med dette unngår vi dieseldrevne generatorer for å levere strøm til scener, lys, lyd og serveringsområder. Dette er et av de viktigste enkelttiltak en festival kan gjennomføre for å redusere energiforbruk og utslipp, så vi må få skryte litt av oss selv her.

Som publikum vil du se at vi har kildesortering på festivalområdet for glass, papp og restavfall. Vi har en lang liste med forbedringspunkter og tiltak vi ønsker å gjennomføre på neste års festivaler, og vi jobber hele året med å finne løsninger som er enda mer miljøvennlige.

Det komplette programmet vil etter planen være klart i mars 2018. Spilleplanen lanseres i april/mai.

Bergenfest setter stor pris på den gode og brede mediedekningen av festivalen. Dersom du ønsker å dekke årets festivalutgave, kan du søke om presseakkreditering via lenken under. Vi håper på din forståelse for at vi har en begrenset kapasitet til akkreditering – vi kan dessverre ikke imøtekomme alle henvendelser. For øvrige spørsmål og henvendelser, kontakt oss via info@bergenfest.no. 

Søk om presseakkreditering her!

Adresse: Bergenhus 13, 5003 Bergen 
Telefon: +47 55215060 
E-mail: info(@)bergenfest.no