PUBLIKUMSINFO

Bergenhus Festning er ett av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Historien kan føres tilbake til middelalderen da området var kongssete og det er en rekke historiske bygninger på området. Mest markant er den 750 år gamle Håkonshallen og Rosenkrantztårnet fra 1500-tallet.

Bergenfest på Bergenhus Festning har en total publikumskapasitet på 9.000 pr dag. Festivalen består av tre utendørsscener: hovedscenen Plenen, neststørste Bastionen og up and coming-scenen Hjertebank. I tillegg er det to innendørsscener: Magic Mirrors er et art nouveau-inspirerte spiegeltelt med kapasitet til 600 mennesker, Håkonshallen er en festsal fra middelalderen hvor vi inviterer til konserter for maks 400 sittende publikummere.

Merk at på de scenene hvor kapasiteten er mindre enn den totale publikumskapasiteten (Bastionen, Magic Mirrors, Hjertebank og Håkonshallen) er det førstemann til møllen-prinsippet som gjelder. 

 

Under Bergenfest er det åpent for at publikum under 18 år kan gå på Bergenfest uten verge. Laveste alder uten verge er 15 år. Der vi tidligere år har praktisert 18 års aldersgrense i Magic Mirrors, har vi åpnet for at publikum under 18 også får tilgang til konsertene i Magic Mirrors. Dersom du er under 18 år og ønsker å gå på Bergenfest, kjøper du U18-billett.

NB! VERGEORDNING FOR PUBLIKUM UNDER 15 ÅR 
Publikum under 15 år har adgang i følge med en voksen person over 23 år, som kan opptre som verge. Vergen står ansvarlig for at den mindreårige ikke inntar alkohol eller andre rusmidler før eller under arrangementet. Vergen er også ansvarlig for sikkerheten til den mindreårige, herunder at anvisninger fra arrangør og vaktpersonell blir etterfulgt. Den voksne kan være verge for opptil 2 personer, og kan selv ikke nyte alkohol før eller under arrangementet. Verge må fylle ut vergeskjema som leveres ved ankomst/billettkontroll.

Last ned vergeskjema

Bergenfest er først og fremst et arrangement for unge og voksne, og vi anbefaler ikke at barn under 12 år deltar.

FORELDRE MED SMÅ BARN/BABYER
Foreldre kan ha med barn under 3 år frem til kl 18.00 alle festivaldager. Barn under 3 år trenger ikke egen billett.

NB! HUSK SKIKKELIG HØRSELVERN TIL DE ALLER YNGSTE OGSÅ!

Det er to typer billetter i salg til Bergenfest: DAGSPASS gjelder for alle konsertene på Bergenhus Festning på angitt dag. FESTIVALPASS gjelder for alle festivalens dager, er personlig og kan ikke deles med flere eller byttes til dagsbilletter/dagsbånd. Billettene byttes til armbånd ved inngang til festivalområdet. 

Innenfor hver billettkategori kan du velge å kjøpe Collector Tickets. Dette er et laminat i Bergenfest-design som fungerer som en vanlig billett. Kortet kan du henge rundt halsen og i ettertid beholde som en suvenir. Collector Tickets gir samme adgang som ordinære billetter. 

Under Bergenfest er det åpent for at publikum under 18 år kan gå på Bergenfest uten verge. Laveste alder uten verge er 15 år. Der vi tidligere år har praktisert 18 års aldersgrense i Magic Mirrors, åpner vi i år for at publikum under 18 også får tilgang til konsertene i Magic Mirrors. Dersom du er under 18 år og ønsker å gå på Bergenfest, kjøper du U18-billett.

Billettprisene (2020) er som følger:
Festivalpass:  2.600 kr + billettavgift
Dagspass: 890 kr + billettavgift
 

Billettprisene for U18 (2020) er som følger:
Festivalpass:  2.100 kr + billettavgift 
Dagspass: 690 kr + billettavgift

KJØP BILLETT HER!

Det er ikke refusjonsrett på billetter til festivalen ved enkeltartisters kansellering. Dette fremkommer av kjøpspremissene hos Ticketmaster, som formidler billetter på vegne av Bergenfest. Bergenfest er en festival og refusjon gis kun ved total avlysning av enten hele festivalen eller en enkeltdag på festivalen.

Det er ikke refusjonsrett på billetter til festivalen ved enkeltartisters kansellering.
Dette fremkommer av kjøpspremissene hos Ticketmaster, som formidler billettene på vegne av Bergenfest. 
Bergenfest er en festival og refusjon gis kun ved total avlysning av enten hele festivalen eller en enkeltdag på festivalen.

Portene til festivalområdet åpner:

Onsdag 10. juni: Portene åpner 15.00. 
Torsdag 11. juni: Portene åpner 15.00. 
Fredag 12. juni: Portene åpner 14.00. 
Lørdag 13. juni: Portene åpner 12.00. 

Spilleplanen for festivalen annonseres nærmere festivalen og normalt i mai måned. 

NB: Endringer i åpningstider og spilletider kan forekomme. 

Billetten din scannes i adgangskontrollen og byttes i et armbånd. Med dette armbåndet kan du gå ut av festivalområdet og komme inn igjen. Publikum med Festivalpass får et tekstilbånd som gjelder for hele festivalperioden, publikum med dagspass får et armbånd som gjelder for den enkelte dagen. 

Av hensyn til alles sikkerhet vil publikum bli kroppsvisitert ved inngangen til konsertområdet. Vi ber om at publikum samarbeider slik at innslippet går hurtigst mulig. Det vil kun være adgang til konsertområdet etter gjennomført visitasjon. 

Det er ingen garderobemuligheter på festivalområdet.

Vi anbefaler publikum å pakke lett samt å kun ta med nødvendige verdisaker. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området. Arrangør er ikke ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

 • Stor bagasje - sekker/vesker som er større enn et A4-ark
 • Stoler, krakker og lignende gjenstander, inkludert klappstol og tursekk med stol
 • Foto/video/audio-utstyr (inkluderer iPader, GoPro og profesjonelle kameraer med avtagbar linse)
 • Flasker, bokser eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander
 • Våpen og våpenlignende gjenstander av enhver art, fyrverkeri, laserpenner
 • Lommelykter, selfiestenger, droner
 • Tunge kjeder/kjettinger, reimer med spisse nagler
 • Bannere, plakater, store flagg, paraplyer
 • Drikkevarer, matvarer (dersom du har særlige medisinske behov som gjør at du trenger å ta med egen mat eller drikke, så er dette naturligvis greit å ta med)
 • Hunder, katter eller andre dyr
 • Ulovlige substanser. Besittelse av slikt vil vli politianmeldt
 • Annet som ikke er nevnt her, men som kan være til sjeanse for øvrig publikum, utgjøre en sikkerhetsrisiko eller er forbudt etter norsk lov

Dette vil bli avvist ved inngang. Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området. Bergenfest er ikke ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet.

Dersom du bruker du krykker eller stokk vil vi selvsagt ikke nekte deg å ha med dette.

Rullestolbrukere har god framkommelighet på Bergenfest ved å benytte seg av grusveiene som binder sammen festivalområdet. Det vil være rampe for rullestolbrukere på scenene Plenen og Bastionen – med god sikt til konsertene. Magic Mirrors er også lett tilgjengelig. Det er tilrettelagt med handikaptoaletter på området, bl.a. ved rullestolrampen på Plenen.

Såfremt kapasitet er rullestolbrukere velkommen til å ha med seg en ledsager på rampene. Følge til rullestolbrukere med ledsagerbevis prioriteres. Hvis det blir plassproblemer på rampene må ledsager akseptere improviserte løsninger. Vi har ingen reservasjonsordning for plass til rullestolbrukere/ledsagere, men det er vanligvis god plass på rampene.

Det er ikke anledning å kjøre inn til området for avsetting og det er ingen parkeringsmuligheter på eller ved festivalområdet. Rullestolbrukere kjøper ordinær billett til Bergenfest – festivalpass eller dagspass til enkeltdager. 

Bergenfest tilbyr ledsagerordning. Ledsagerbillett må hentes ut på forhånd (og før det er utsolgt i den aktuelle billettkategorien) hos Revy & Teaterservice/billettkontoret i Grieghallen. Du betaler kun billettavgift/serviceavgift mot fremvisning av ledsagerbevis. Ledsagerbeviset må fremvises i porten på Bergenfest sammen med billetten.

Bergenfest byr på fristende mat fra mange verdenshjørner. Finn din personlige favoritt, og spis sammen med vennene dine i den koselige mathagen vår eller i gresset med deilig musikk fra en av våre scener. Festivalmenyen i 2020 presenteres nærmere festivalen.  

Alle matleverandørene har vegetariske eller veganske alternativ. De fleste tilbyr også glutenfritt. 

Du vil kunne kjøpe merch fra artister som har med seg sin egen merch til festivalen i vårt salgsområde. Her finner du også Bergenfest-merch med årets design. I tillegg vil Apollon være på plass med salg av plater og signeringer med noen utvalgte artister som spiller på festivalen. 

Artistenes merchandise vil kun selges inne på festivalområdet, om noen står på fortauet rundt i byen og tilbyr deg t-skjorter, mm er dette falske artisteffekter!

NB! Ikke la deg lure! Dersom du blir kontaktet av personer som vil selge VIP-pass eller Backstage-pass til deg er det ren og skjær svindel du blir utsatt for. Slike eksisterer ikke for salg. Ikke kjøp billetter fra noen du ikke kjenner og stoler på.

Dersom du er uheldig å miste eiendeler under festivalen kan du benytte deg av systemet Crowdfind. Systemet gjør at du kan søke om vi har funnet din gjenstand. Har vi ikke det kan du også registrere hva du leter etter slik at vi lettere finner eierne av gjenstander vi finner. En link til Crowdfind vil publiseres her når festivalen er i gang. 

ANNEN INFO

Bergenfest setter stor pris på den gode og brede mediedekningen av festivalen. Dersom du ønsker å dekke årets festivalutgave, kan du søke om presseakkreditering via lenken under. Vi håper på din forståelse for at vi har en begrenset kapasitet til akkreditering. For øvrige spørsmål og henvendelser, kontakt oss via info@bergenfest.no. 

Påmelding gjøres her.

Frivilligpåmeldingen til Bergenfest 2020 er nå åpnet!

Hvert år har vi mange engasjerte frivillige som bidrar til Bergenfest, og det ville ikke vært mulig å arrangere festivalen uten dere. Frivillige bidrar med oppgaver som opprigg av infrastruktur, drift av barer, vakthold på området, info til publikum, akkreditering og mer til. 

Som frivillig arbeider du minimum 20-24 timer fordelt på flere skift innenfor ditt tildelte arbeidsområde. Som takk for hjelpen får du et festivalpass til Bergenfest, slik at du kan ta del i festivalopplevelsen som publikum når du ikke er på jobb. I tillegg får du selvsagt mat når du jobber, Bergenfest-merchandise samt en fin opplevelse hvor du møter engasjerte og festivalglade mennesker. Å jobbe som frivillig er en god erfaring å ta med seg videre og det gir et godt innsyn i hvordan festivalmaskineriet går rundt.

NB: Det er 18-års aldersgrense for å være frivillig på Bergenfest.

Meld deg som frivillig nå!

Adresse: Bergenhus 13, 5003 Bergen 
Telefon: +47 55215060 
E-mail: info(@)bergenfest.no 

Bergenfest sin beliggenhet på idylliske Bergenhus Festning gjør at vi har et spesielt ansvar for kulturminnene inne på området. Vi skal beskytte og respektere den verneverdige grunnen, og alle fredete områder vil bli avsperret.

Vi har som mål å lage en miljøvennlig festival. Dette setter sitt preg på avfallshåndtering, energibruk, transport samt innkjøp og forbruk. I samarbeid med Bergen Live, Forsvarsbygg og BKK er det etablert forsyning av faststrøm til hele festivalområdet. Med dette unngår vi dieseldrevne generatorer for å levere strøm til scener, lys, lyd og serveringsområder. Dette er et av de viktigste enkelttiltak en festival kan gjennomføre for å redusere energiforbruk og utslipp, så vi må få skryte litt av oss selv her.

Som publikum vil du se at vi har kildesortering på festivalområdet for glass, papp og restavfall. Vi har en lang liste med forbedringspunkter og tiltak vi ønsker å gjennomføre på neste års festivaler, og vi jobber hele året med å finne løsninger som er enda mer miljøvennlige.