Se hvem som skal spille i majestetiske Håkonshallen!

Å fylle Håkonshallen med godlyd har blitt en kjærkommen tradisjon under Bergenfest. I år byr vi på fem konserter i den historiske festhallen, med artister som favner om et vidt sjangerspenn. Programmet for denne scenen er nå klart!

På festivalens åpningsdag, onsdag 13. juni, er det den Los Angeles-baserte komponisten og multiinstrumentalisten Julia Holter som får æren av sette startskuddet for konsertserien i Håkonshallen. Holter fortsetter å viske ut grensene mellom indiepop, samtidsmusikk og elektronisk musikk – og vi gleder oss til tonene hennes skal få gjenklang i det majestetiske rommet.

Stafettpinnen gir Holter videre til den London-baserte singer/songwriteren Charlie Cunningham, som vanligvis kun er backet av sin akustiske gitar og et klingende ekko. Hans asketiske og sensitive stil er et perfekt utgangspunkt for en stemningsfull konsert i Håkonshallen, torsdag 13. juni.

Med sin dunkle og varme stemme byr den guyanesiske sanger/låtskriveren Juke Ross på hjertefølte og ettertenksomme folkpop-låter. Med singelen Colour Me fikk Ross sitt populære gjennombrudd og er i dag tatt under vingene av Palm Tree Crew, som er managementet til Kygo. Vi ser frem til et intimt og utilslørt møte med Juke Ross i ærverdige Håkonshallen, fredag 14. juni. 

På festivalens siste dag, lørdag 15. juni, blir det hele to konserter i Håkonshallen.

Jarle Skavhellen var et av fjorårets store høydepunkt på talentscenen Hjertebank. Siden den gang har vi ønsket oss et nytt møte med hans melodiøse gitar, myke vokal og ærlige tekster i Håkonshallen. 

Benjamin Francis Leftwichs fløyelsmyke og fortryllende stemme skal i år gi oss nye forsonende toner, når han 15. mars utgir albumet Gratitude. Den populære singer/songwriteren fra York, som blant annet er remixet av Kygo, serverer oss popbudskapet sitt i en mer elektronisk innpakning enn tidligere på førstesingelen Look Ma!

Håkonshallen ble reist på 1200-tallet som kongebolig og festsal. Nå er hallen et av landets viktigste historiske monumenter og mest unike konsertarenaer. Konsertopplevelsene som skapes her er helt spesielle grunnet rommets akustikk, estetikk og historie.

Det er 400 unummererte sitterplasser på konsertene i Håkonshallen. Har du festivalpass eller dagspass er du hjertelig velkommen – men husk at det er førstemann til møllen. 

   

ANDRE NYHETER

Legendelaget Ole Paus & Motorpsycho til torsdagen på Bergenfest

Det hele begynte med en lys idé om å spleise et av Norges mest kompromissløse rockeband med en nasjonalskald innen visesjangeren – en ikke så rent lite kompromissløs type selv – Ole Paus. Ideen i seg selv var galskap. Resultatet er et grensesprengende album, konsert i Operaen og – ikke minst – besøk på Bergenfest torsdag 11. juni 2019! 

LES MER

Shame og Twin Atlantic til Bergenfest

La det bli rock! De første tilskuddene til den hardtslående delen av neste års festivalprogram er de engelske postpunkfavorittene Shame og de skotske rockeyndlingene Twin Atlantic. Gled dere til svette bevegelser, høy lyd, littegrann sinne og masse rockeglede!

LES MER

Lars Vaular headliner lørdagen på Bergenfest

ENDELIG er tiden kommet for første slipp til Bergenfest 2020! Lars Vaular kan allerede se frem til å spille to utsolgte kvelder på USF Verftet i høst. Nå er det også klart at han skal avslutte hovedscenen på Bergenfest lørdag 13. juni 2020!

LES MER