Se hvem som skal spille i majestetiske Håkonshallen!

Å fylle Håkonshallen med godlyd har blitt en kjærkommen tradisjon under Bergenfest. I år byr vi på fem konserter i den historiske festhallen, med artister som favner om et vidt sjangerspenn. Programmet for denne scenen er nå klart!

På festivalens åpningsdag, onsdag 13. juni, er det den Los Angeles-baserte komponisten og multiinstrumentalisten Julia Holter som får æren av sette startskuddet for konsertserien i Håkonshallen. Holter fortsetter å viske ut grensene mellom indiepop, samtidsmusikk og elektronisk musikk – og vi gleder oss til tonene hennes skal få gjenklang i det majestetiske rommet.

Stafettpinnen gir Holter videre til den London-baserte singer/songwriteren Charlie Cunningham, som vanligvis kun er backet av sin akustiske gitar og et klingende ekko. Hans asketiske og sensitive stil er et perfekt utgangspunkt for en stemningsfull konsert i Håkonshallen, torsdag 13. juni.

Med sin dunkle og varme stemme byr den guyanesiske sanger/låtskriveren Juke Ross på hjertefølte og ettertenksomme folkpop-låter. Med singelen Colour Me fikk Ross sitt populære gjennombrudd og er i dag tatt under vingene av Palm Tree Crew, som er managementet til Kygo. Vi ser frem til et intimt og utilslørt møte med Juke Ross i ærverdige Håkonshallen, fredag 14. juni. 

På festivalens siste dag, lørdag 15. juni, blir det hele to konserter i Håkonshallen.

Jarle Skavhellen var et av fjorårets store høydepunkt på talentscenen Hjertebank. Siden den gang har vi ønsket oss et nytt møte med hans melodiøse gitar, myke vokal og ærlige tekster i Håkonshallen. 

Benjamin Francis Leftwichs fløyelsmyke og fortryllende stemme skal i år gi oss nye forsonende toner, når han 15. mars utgir albumet Gratitude. Den populære singer/songwriteren fra York, som blant annet er remixet av Kygo, serverer oss popbudskapet sitt i en mer elektronisk innpakning enn tidligere på førstesingelen Look Ma!

Håkonshallen ble reist på 1200-tallet som kongebolig og festsal. Nå er hallen et av landets viktigste historiske monumenter og mest unike konsertarenaer. Konsertopplevelsene som skapes her er helt spesielle grunnet rommets akustikk, estetikk og historie.

Det er 400 unummererte sitterplasser på konsertene i Håkonshallen. Har du festivalpass eller dagspass er du hjertelig velkommen – men husk at det er førstemann til møllen. 

   

ANDRE NYHETER

Update on Bergenfest and the Coronavirus

Having something fun to look forward to feels important these days. We assure you that we’re doing everything we can to open the festival gates at Bergenhus Fortress on June 10th as planned, but this must happen without compromising the legislations, guidelines, and recommendations made by local council or governmental health officials.

LES MER

Slik jobber vi nå med Bergenfest

I disse tider er det viktig å ha noe å glede seg til. Som arrangør vil vi gjøre alt vi kan for at Bergenfest 2020 gjennomføres som planlagt 10. - 13. juni, men uten at det går på bekostning av helsefaglige retningslinjer og sikkerheten til gjester, artister og medarbeidere.

LES MER