Tre tøffe band slutter seg til torsdagen

Snart er vi klare for å slippe headliner til torsdag 11. juni. Vi varmer opp med å slippe tre tøffe band til denne festivaldagen, som allerede byr på artister som The Specials, Supergrass og Ole Paus & Motorpsycho.

SHOVELS & ROPE

“The ties that bind us to life are tougher than you imagine” skrev Brontë-søsteren Anne. Duoen Michael Trent og Cary Ann Hearst, bedre kjent under navnet Shovels & Rope, legemliggjør dette båndet. Pakten deres er et blodsbånd. De er ektefeller, elskere, foreldre, bandkolleger og kreative samarbeidspartnere. Shovels & Rope har funnet sin egen nisje i veiskillet mellom indiefolk og amerikana med inspirasjon fra storheter som Bob Dylan og Johnny Cash. Med sin seneste kreative skapelse, det tøffe og elegante albumet By Blood, er Shovels & Rope klare for sitt hittil største år.


THE MILK CARTON KIDS

Selv om den Grammy-nominerte folkpopduoen The Milk Carton Kids ikke tilnærmer seg albumskriving konseptuelt sto plutselig et gjennomgående tema for deres seneste album frem. Dramatiske hendelser i bandmedlemmenes liv danner den såre bakgrunnen for platen som omhandler splintret eller fragmentert virkelighet, men prosjektet er større enn deres personlig sorg. Doble vokalharmonier og akustiske gitarer danner et hjemsøkende landskap: dette er svevende amerikana a la Simon & Garfunkel som leter etter et tapt eller svunnet Amerika. 


THE MURDER CAPITAL

Når du ser Dublin-kvintetten The Murder Capital på en scene for første gang blir du kanskje overrasket over at det ikke kun er hardhet, tristhet og sinne som møter deg, men også en hel del ømhet. De er det såre blåmerket på den gjenopplivede postpunkens harde kne. En nær venns tragiske selvmord er temaet for deres debutalbum: Hver eneste av låtene på skiven handler på den ene eller andre måten om kompisens bortgang. Dog er det også, i dets guttete uskyldighet og sårbarhet, et album om modning og vekst.

 

ANDRE NYHETER

Robyn & Biffy Clyro blir med videre til 2022

Vi er veldig glade for å kunne meddele at Skandinavias største popikon og et av Europas største stadionrockfenomener blir med oss videre til Bergenfest 2022. Robyn skal headline onsdag 15. juni, Biffy Clyro headliner torsdag 16. juni.

LES MER

Bergenfest vender tilbake i 2022

Da er det dessverre tid for å bekrefte det uunngåelige – Bergenfest 2021 skjer ikke i juni i år. Vi ser frem til å komme tilbake sterkere enn noensinne 14. - 18. juni 2022! Les mer her.

LES MER

En oppdatering om Bergenfest per 5. mai 2021

Dagens pressekonferanse er gode nyheter for enkeltstående konserter, men ikke for festivaler, som fremdeles vil være bortimot umulig å gjennomføre på fornuftig vis med de begrensningene som foreligger.

LES MER