En minifestival for de yngste 11. juni!

 

Med rekordmange besøkende de fire siste årene duker vi 11. juni for nok en utgave av Bergenfest Ung! Bli med på årets store musikkfest for de yngste! Kl. 10.00 inviterer vi til konsert med Silja Sol for barnehager. Kl. 11.30 er det duket for hiphopfest med Kjartan Lauritzen, Myra og MachoMayne for 7. – 10. trinn. Alle er velkommen og det er gratis å delta – meld deg på nå! 

Påmelding Barnehager  Påmelding Skoler

Det er fantastisk at strømmetjenester som Spotify og YouTube har gjort musikk mer tilgjengelig, men Bergenfest ønsker å vise at musikk nytes best når den fremføres fra en scene, og i selskap med andre musikkelskere. Festivaler er i vår tid en av samtidens viktigste formidlingsarenaer og kulturelle samlings-punkter. Vi ønsker å invitere barn og unge til å stifte et tidlig bekjentskap med festivalarenaen, samt gi dem en trygg og god introduksjon til storkonsertformatet. 

Program for barnehager:

09.00 Portene åpner
10.00 Konsert, Silja Sol

Program for skolegrupper:

11.15 Portene åpner
11.45 Myra
12.00 MachoMayne
12.15 Kjartan Lauritzen

KJARTAN LAURITZEN

Straight ut fra Sognefjorden kommer unge Kjartan Lauritzen, hele Norges rap-crush. Den Bergensbaserte sogningen lager rapmusikk med en søt eim av Wunderbaum, svidd gummi, epleslang og nyvasket hotellsengetøy. Gjennom låter som Fredag, Havanna og Nyte D er det sjeldent at Kjartan glemmer å zippe ned Volvo-jakken og ta publikum med storm.

MYRA

Med sin hviskende, uanstrengte rapping og le-kende lyriske stil har Myra etablert seg som et sterkt navn i den norske rap-floraen. Hun slapp nylig den fengende singelen «Føler Meg Selv», som ligger i skjæringspunktet mellom urban, hip-hop og pop, og viser en ny og spennende side av Myra.

MACHOMAYNE

Fra Bergen Sør kommer det 13 år gamle talentet MachoMayne. Han er en del av NMG/G-fa-milien og har i sin korte karriere varmet opp for artister som Kjartan Lauritzen, Dårlig Vane og Kamelen på USF Verftet.

SILJA SOL

Etter suksessen med hennes Spellemann-nominerte debutplate, På Hjertet, har Silja Sol vunnet mange hjerter med kritikerroste opptredener på bl.a. Urørtfinalen, by:Larm, Øyafestivalen og Slottsfjell. Nå er hun aktuell med sitt tredje og desidert beste album Ni Liv bestående av singlene Dyrene, Ni Liv og Semmenemme. 

Som en del av Bergenfest Ung gir vi lærerne og elevene muligheten til å utforske musikken til Kjartan Lauritzen gjennom appen OiiD, som er et pedagogisk musikkleketøy. Oiid gjør det mulig å bare høre vokalen eller et bestemt instrument, fjerne instrumenter, justere nivåforskjeller og flytte instrumenter og stemmer rundt i lydbildet. Noter, tekster og musikkvideo følger også med. Oiid skal øke forståelsen for hvordan musikk skapes, og gjøre eleven nysgjerrig på selv å skape musikk. Dere vil få en melding når programmet er klart til å tas i bruk. 

ROSENKRANZTÅRNET, BRYGGENS MUSEUM & FORSVARSMUSEET

Bergenhus Festning er et av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Hvorfor ikke lære litt mer om festningens spennende historie når dere først har kommet gjennom portene? I forbindelse med Bergenfest Ung byr Bymuséet på omvisninger i Rosenkranztårnet for et begrenset antall skolegrupper. I tillegg inviterer de til omvisninger på Bryggens Museum. Meld deg på de aktuelle omvisningene via påmeldingsskjemaet til Bergenfest Ung. Forsvarsmuseet byr også på omvisninger i sine utstillinger før og etter konserten. For påmelding til dette tilbudet tar du direkte kontakt med Forsvarsmuséet via hgaso@mil.no. Omvisningen varer i ca. 1,5 t.

Ved ankomst benytter dere porten inn til Bergenhus Festning ved Rosenkranztårnet.

Bergenfest Ung er støttet av