En minifestival for de yngste 8. juni!

Bergenfest Ung er en minifestival i skoletiden for 7. - 10. klasse samt barnehager i Bergen Kommune. Vi ønsker med Bergenfest Ung å vise de yngste at musikk nytes best i liveformat og gi barna et fullverdig møte med festivalarenaen og storkonsertformatet. Bergenfest Ung finner sted mandag 8. juni 2020.

Bergenfest Ung for barnehager

Dørene åpner kl. 09.00
Konserten starter kl. 10.00
Estimert varighet: Ca. 30 minutter

Årets festivalartist: TBA

Bergenfest Ung for 7. – 10. trinn

Dørene åpner kl. 11.15
Konserten starter kl. 12.00
Estimert varighet: Ca. 1 t og 30 minutter

Årets festivalartist: TBA

Med Bergenfest Ung ønsker å gi barn og unge en opplevelse av at musikk nytes best når den fremføres fra en scene, og i selskap med andre musikkelskere. Festivaler er i vår tid en av samtidens viktigste formidlingsarenaer og kulturelle samlingspunkter. Vi ønsker å invitere barn og unge til å stifte et tidlig bekjentskap med festivalarenaen, samt gi dem en trygg og god introduksjon til storkonsertformatet. 

Rosenkrantzztårnet, Bryggens Museum og Forsvarsmuséet

Bergenhus Festning er et av de eldste og best bevarte festningsområdene i Norge. Hvorfor ikke lære litt mer om festningens spennende historie når dere først har kommet gjennom portene? I forbindelse med Bergenfest Ung byr Bymuséet på omvisninger i Rosenkranztårnet for et begrenset antall skolegrupper. I tillegg inviterer de til omvisninger på Bryggens Museum. Meld din skolegruppe på omvisninger via påmeldingsskjemaet til Bergenfest Ung. Forsvarsmuseet byr også på omvisninger i sine utstillinger før og etter konserten. For påmelding til dette tilbudet tar du direkte kontakt med Forsvarsmuséet via hgaso@mil.no. Omvisningen varer i ca. 1,5 t.

Fortellerstund for barnehagene i Håkonshallen

Også barnehagene er invitert inn i det historiske hjertet av Bergenhus Festning. Både før og etter konsertprogrammet på Plenen arrangeres det spennende fortellerstunder i Håkonshallen i regi av Bymuséet. Meld på din barnehagegruppe via påmeldingsskjemaet for barnehager til Bergenfest Ung!

NB! Det er begrenset kapasitet på både fortellerstundene og omvisningene. 

Ved ankomst benytter dere porten inn til Bergenhus Festning ved Rosenkranztårnet.

Bergenfest Ung er støttet av